Kamion pokosio radnike na autoputu, vozač pobegao

Jedan radnik je poginuo, a jedan je teško povređen nakon što ih je na autoputu Šid - Beograd pokosio kamion, čiji je vozač zatim pobegao sa mesta nesreće.

Kamion turskih registarskih oznaka naleteo je na radnike M. H. i S. N. dok su oni u zaustavnoj traci autoputa farbali signalizaciju.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva za rad, njih dvojica su radnici putarske firme "Sremput" iz Rume i nosili su propisane fluoroscentne prsluke. M. H. je stradao na licu mesta, a S. N. je teško povređen.

"Iz nepoznatih razloga vozač kamiona je prešao desnom stranom vozila u zaustavnu traku autoputa, udario u putarsko vozilo sa rotacijom i signalizacijom radova, koje se nalazilo oko 70 metara ispred radnika, nastavio kretanje i udario u M. H. i S. N. Nastradali su nosili fluoroscentne prsluke", navodi se u saopštenju.

Vozač je peške pobegao sa mesta nesreće.

Inspektor rada je odmah izašao na mesto događaja i započeo nadzor.

  • ...

    27.09.2016 14:28
    ....
    Saucesce, ali....

    Na stranu "nepoznati razlog" zasto je vozio zaustavnom trakom.... slazem se sa vecinom.

    Ovde sve ide po onoj - valjda nece?!?!?!

    Katastrofalna je zastita. Ti rukovodioci bi trebali da makar na kompjuteru vide kako se oznacava rad na autoputu!!!!!

    A vozacu koji je pobegao? 20 godina zatvora. Bez razmisljanja. Zato sto se nije zaustavio. Tacka.
  • ne opravdavam

    27.09.2016 09:42
    Ne opravdavamo ovog što ih je pokosio ali naši putari starvično loše li uopšte ne obeležavaju radove.
    Juče na autoputu bg-ns kosili travu između dva pravca. obeleženi iz pravca ns ka bg a ja iz suprotnog pravca da nisam video oblak prašine koju dižu trimerima ne bi ih skontao. pri tome 5-6 njih je unutar dve čelične barijere a njih par je van njih, na kolovoz, sa ove neobeležene strane.
    gde je pamet šefova i rukovodilaca radova?
    kako ih obeležavaju i kako se kod nas vozi pravo je čudo da ovako malo putara strada.
    nisam vidao kako je ovo izgledalo ali naveo sam kako je izgledalo u pravcu ka bg-u... ako nema drugih svedoka onda je to reč putara protiv reči vozača (koji kako god čovek okrene snosi veću odgovornost)... ko zna kako su zapravo ti radovi izvođeni...
    što su već rekil pre mene u inostranstvu (najčešće sam u hrvatskoj t oviđao) radovi se obeležavaju kilometrima unapred, dok iza samoh radova idu ne jedno već dva vozila koja obezbeđuju radnike baš zbog ovakvih koji i pored svih oznaka nalete pa ako i uspeju da nalete prvi kamion će udariti i povećavaju se šanse radnika koji su iza drugog kamiona...
  • Boki

    27.09.2016 00:28
    Ne opravdavajte ubistvo nego naucite da vozite. Zlo mi je od ljudi koji nalaze za opravdanje signalizaciju. Slazem se da nije savrsena ali to nije opravdanje za ubistvo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".