Vršac: Počinje sa radom prvi vetropark

Prvi vetropark u južnom Banatu "La Pikolina" kod Vršca, biće otvoren u ponedeljak, 3. oktobra, a proizvodiće zelenu energiju koja će snabdevati skoro 5.500 domaćinstava.

Za vetropark, koji će imati snagu od 6,6 megavata, izdvojeno je deset miliona evra, a izgradnju su finansirali "Fintel energia" i "MK Fintel "Wind" Miodraga Kostića.

Planira se izgradnja još jednog vetroparka u blizini Vršca, a reč je o projektu "Košava" ukupne snage 117 megavata. Za taj projekat će u prvoj fazi biti izdvojeno oko 50 miliona evra, a kada posao bude završen samo "MK Grupa" će proizvoditi struju snage 133 megavata, što je gotovo trećina od onoga na šta se Srbija obavezala Energetskoj zajednici.

Naime, naša država ima propisan limit od 500 megavati za struju iz vetroparka.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina