Pančevo: Zgrada Zavoda čeka pokrajinski budžet

Nova zgrada Zavoda za javno zdravlje zida se od 2008. godine i još uvek nije gotova.

Direktorka Zavoda za javno zdravlje dr Ljiljana Lazić, objašnjava za portal 013info.rs, da je ova zdravstvena ustanova kao investitor uradila sve što je do nje bilo. Naravno, finansijer izgradnje i do sada je bila pokrajina Vojvodina.

- Uradili smo projekat izvedenog stanja sa novim predmetom i predračunom stanja koliko je sredstava neophodno da se zgrada završi. Dobili smo i odobrenje za izgradnju. Imamo i projekat za dalji nastavak gradnje. Prema ovim dokumentima, sredstva neophodna da se nova zgrada završi iznose 200 miliona dinara sa PDV-om. Sada je potrebno obezbediti ta sredstva, a onda sprovesti javnu nabavku i izabrati izvođača da to nastavi da gradi - kaže Ljiljana Lazić.

Rukovodstvo Zavoda dokumentaciju je predalo nadležnom Pokrajinskom sekretarijatu.

- Čekamo da vidimo da li postoji mogućnost da se u budžetu za 2017. godinu predvide ta sredstva. Ako bude kako je obećano, mi možemo da 2017. nastavimo izgradnju i da je završimo – izjavila je dr Ljiljana Lazić. U međuvremenu, i Zavod je pokrio nešto ne malih troškova za priključak za električnu energiju. Kupljen je i kotao za grejanje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina