Tenis želi u Zrenjaninu da otvori prvu farmu

Nemački kralj mesa Klemens Tenis u ponedeljak dolazi u Beograd kako bi definisao uslove ulaganja u Srbiji.

Domaćin Tenisu biće ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, s kojim bi trebalo da se dogovori o svim detaljima buduće saradnje uključujući i dinamiku investicija od blizu 400 miliona evra. Prvi korak koji treba da definiše je mesto na kojem bi trebalo da se udari kamen temeljac za izgradnju prve farme u Srbiji.

Izvor "Blica", koji je blizak zastupnicima ove kompanije u Srbiji, tvrdi da Klemens Tenis ima nekoliko opcija za svoje objekte, koje je tokom prethodne posete izložio srpskoj strani, a sada očekuje da dobije odgovore koja od njih je izvodljiva.

"On je zbog dobre infrastrukture, kvaliteta zemljišta, ali i kadra koji bi mogao da odgovori njegovim standardima, targetirao Zrenjanin i okolinu, kao mesto za kamen temeljac. Za tu lokaciju je definisao i okvire svog biznis plana na osnovu kojeg bi Komisija za zakup zemljišta trebalo da mu da u najam državno zemljište. Ukoliko mu Beograd da zeleno svetlo za njegove želje, tokom ove posete mogli bi da se konkretizuju uslovi i dinamika prve faze ulaganja u Srbiju. Drugim rečima, on neće odmah krenuti sa investiranjem u svih pet planiranih farmi. već će to uraditi sa dve", kaže sagovornik lista.

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović nije želeo da komentariše ova saznanja, već je samo rekao da će narednih dana sve biti jasnije kada je reč o ulaganju Tenisa.

Agrarni analitičar Branislav Gulan kaže da su mu nejasni motivi za ulaganje Tenisa u Srbiju.

"Svinjetina sa naših prostora ne može se izvoziti do 2020. godine ni u Rusiju ni u zemlje EU, zbog vakcine protiv svinjske kuge. Smatram da bi bilo mnogo pametnije da se obnove farme junadi jer je EU gladna za našim 'bebi-bifom'. Godišnje bismo mogli da izvezemo bar 50.000 tona, a prošle godine smo izvezli samo 315", zaključuje Gulan.

  • Laza

    23.10.2016 01:35
    Danas i sutra
    Danas Tenis, sutra penis.
  • Sitna lova

    22.10.2016 08:45
    ZR je prvo devastiran, te nevalja BEK masni svinji, ne valja voda ima arsena, te ljudi su mrcoši neće da rade samo vole da pecaju, jedu slanine i luka i spavaju na tavanu, a sad će biti sve OK kad stigne sitna lova i strejndžer ivestitor.
  • Ljosa

    21.10.2016 22:20
    Sta je sa Mitrosom ministre?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.