Sombor: Bivša direktorka Borelija postala savetnica stečajnog upravnika

Zora Crnogorac, doskorašnja direktorka Borelija, zauzela je mesto savetnice stečajnog upravnika Pavela Severinjija.

Kako saznaje SOinfo.org, novopostavljena savetnica stečajnog upravnika ispunila je uslove za penziju, no ni to je ne sprečava da dalje bude u centru pažnje, čak i po odlasku preduzeća u stečaj.

Zora Crnogorac je čak zahtevala da se bude izbrisana sa spiska radnika koji potražuju povezivanje radnog staža, kako bi iskoristila pogodnosti koje nudi pozicija savetnika. Jedna od njih je i uticaj na izbor dela članstva Odbora poverilaca.

Bivša direktorka je, bez konsultacija sa sindikalnom organizacijom, koja okuplja gotovo 500 radnika, "preporučila" potpuno anonimnog predstavnika zaposlenih, bez ikakvog iskustva u borbi za prava radnika.

S druge strane, trenutno zaposleni u pogonu su potpuno obespravljeni. Njih 170 radi bez knjižica, na poziv, u strahu da će u vrlo kratkom roku ostati bez posla.

Radnici su za svog predstavnika u devetočlanom Odboru poverilaca, jednoglasno izabrali predsednika sindikalne organizacije, Stipana Ezgetu.

Prema informacijama do kojih je došao SOinfo, razlaz na relaciji bivši zaposleni - nova savetnica (nekadašnja direktorka), pojavio se po ulasku u stečaj, pri izboru ispravnog rešenja za očuvanje fabrike obuće. Radnici su zahtevali što hitniju prodaju preduzeća dosadašnjem partneru iz Nemačke, koji je u nekoliko navrata pokazao interesovanje za kupovinu proizvodnog pogona. Takođe, obećao je angažovanje velikog dela sadašnjih radnika o kojima ima izuzetno mišljenje. Nemački partner je najavio pokretanje novog proizvodnog programa, ali i odbacio mogućnost da postane zakupac somborske fabrike, pa čak i po cenu da prekine dosadašnju saradnju.

Više o ovoj temi na portalu SOinfo.

  • peca

    27.10.2016 00:16
    10%
    Gospodja 10%
  • Nensi

    25.10.2016 16:17
    Vidite kako je sve pošteno, transparentno i Napredno, a ne kao kod onog Saše Radulovića ... ;)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".