Subotica: Policajac osumnjičen da je tukao i mučio dečaka

Subotički policajac S. B. (40) osumnjičen je da je pretukao 11-godišnjeg dečaka M. P. i vukao ga za kapuljaču oko kilometar i po ulicom.
Kako piše "Blic", incident se dogodio kada je decu pojurio pas, zbog čega su, da bi se odbranili, uzeli granje koje se nalazilo ispred obližnjih kuća. Kako kaže otac dečaka, u tom trenutku je jedna žena povikala da deca kradu granje, nakon čega je iz kuće izleteo policajac u uniformi i počeo da se dere i psuje.
 
"Pobegli su, a moj sin se sakrio, ali je pomislio da ne treba da beži, jer nije ništa loše uradio. Policajac ga je uhvatio, drao se na njega i dva puta ga je dlanovima udario po ušima. Psovao mu majku i pitao ga gde mu drugari žive, ali on nije hteo da kaže. Još dva puta ga je udario po ušima, a onda ga je podigao i udario mu glavu o drvenu banderu. Držeći ga za kragnu i kapuljaču vukao ga je po ulici oko kilometar i po do naše kapije. To je videla i supruga jer su druga deca dotrčala i izvukla je iz kuće na ulicu", priča otac.
 
Kada je stigao do kuće, policajac je počeo da viče i na dečakovog oca, te da mu psuje majku. 
 
"Majka mi je nedavno izgorela u požaru i to je bila kap koja je prelila čašu. Rukom sam ga gurnuo i rekao mu: 'Konju jedan, ti si u uniformi i da li si svestan šta si uradio, tučeš maloletno dete'. Tada je počeo da beži, a pošto imamo kamere na kući, sve je zabeleženo", dodaje sagovornik "Blica".
 
Zbog straha noću, kako navode roditelji, dečak mokri u krevet, na svakih pet minuta oseća bol u ušima, a u desnom uhu stalno čuje zujanje. U policijskoj upravi kažu da im je događaj prijavljen u subotu i da je u trenutku incidenta policajac bio van službe.
 
"Protiv policijskog službenika podneta je krivična prijava nadležnom tužilaštvu zbog postojanja sumnje da je izvršio krivično delo zlostavljanja i mučenja. On će biti suspendovan do okončanja disciplinskog postupka. Ukoliko se utvrdi njegova odgovornost, biće preduzete odgovarajuće mere", navode u MUP-u.
 
Dečakovi roditelji se plaše da će ceo slučaj biti zataškan, jer se radi o policajcu. Zbog toga razmišljaju i o podnošenju privatne tužbe protiv službenog lica.
  • mILE

    07.12.2016 13:06
    Svoju frustraciju ispoljava na detetu na ulici ali zato ne svraća u Savamalu ili neki sličan kraj pod nadzorom.... zna se koga.
  • neko

    07.12.2016 11:13
    ?
    Koliko ispada je policija imala u poslednje vreme?
    Sve ce ovo da se gurne pod tepih kao i uvek.
  • teska patologija

    07.12.2016 10:56
    cast retkim izuzecma
    Kada bi iz policije odstranili sve sadiste, malo ko bi ostao u sluzbi. Sadisti namerno idu u policiju da bi mogli bez poedica da se izivljavaju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".