Novi Bečej: Počela izgradnja parka u čast paraolimpijca Lasla Šuranjija

Prva faza izgradnje olimpijskog parka u Novom Bečeju u čast Lasla Šuranjija, zlatnog paraolimpijca i dvostrukog osvajača medalja u streljaštvu iz Rija, otpočela je u sredu, 7. decembra sadnjom stabala.
Tematski park koji će nositi ime proslavljenog Novobečejca nalaziće se na Miloševačkom putu, pored novoselskog dečjeg igrališta. 
 
Park u čast Lasla Šuranjija nalaziće se na javnoj površini, tako da će titularno biti u vlasništvu Novog Bečeja, a već sada je zaštićen kamerama i reflektorima, kako bi se sprečilo potencijalno uništavanje sadnica.
 
Sadnji prvih sadnica prisustvovao je i sam Laslo Šuranji, koji je tom prilikom rekao da je uvek bio pristalica sadnje drveća i da je dobar osećaj videti da su otpočeli radovi. 
 
"Siguran sam da će ovaj park biti odličan, ne toliko za mene, koliko za mlade i ostale ljude koji žive u okolini. Ne znam koliko će se sećati mojih uspeha, jer su oni prolazni. Svaka slava traje "pet minuta" i ljudi će to pre ili kasnije zaboraviti, ali će ovaj park ostati pružajući hlad i narednim generacijama", rekao je Šuranji.
 
Osim zelenih površina park će imati dečje igralište, teretanu na otvorenom, kao i sadržaje za osobe sa invaliditetom. 
 
U drugoj fazi izgradnje olimpijskog parka koja će uslediti na proleće, biće formirane staze, uz sadnju žbunastih vrsta biljaka, a završetak radova i konačni izgled parka očekuje se krajem sledeće godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.