Država plaća NIS-u 105 miliona evra duga Petrohemije

Ministar privrede Goran Knežević izjavio je da je Vlada na današnjoj sednici donela zaključak da se Naftnoj industriji Srbije (NIS) predloži da pančevačkoj Petrohemiji daje energente po povlašćenim cenama, a da će, zauzvrat, biti regulisan deo duga te kompanije.
Knežević je rekao da je predlog Vlade da država plati 105 miliona evra od 225 miliona koliko Petrohemija duguje NIS-u, da od preostalih dugovanja polovina bude pretvorena u kapital, a pola otpisano.
 
Kako je objasnio, na taj način bi Petrohemija u sledeće četiri godine mogla da radi bez kredita i sa prihodom od 50 miliona evra godišnje.
  • Novosadjanin

    09.12.2016 14:15
    Mi prodali Rusima NIS za 900 miliona, sad im placamo dug Petrohemije, a uskoro ce postati i njeni vlasnici.
  • Zivan

    09.12.2016 08:40
    Petrohemija je tehnološki zaostala, a u bombardovanju 1999. godine su uništeni, i nikada nisu bnovljeni, važni pogoni za elektrolizu i proizvodnju vinil- hlorida. Biće je teško prodati čak i ako država preuzme dugovanja...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina