Irig: Vrdnička Kasina postaje Gradska kuća

Upravna zgrada najstarijeg ugljenokopa u Srbiji, Vrdnička Kasina, postaće sedište opštine Irig i policijske uprave.
Jedan od najpoznatijih objekata na teritoriji Iriga biće u potpunosti rekonstruisan, a u njemu će biti otvoren muzej rudarstva. U adaptaciju zgrade iz XIX veka tokom 2017. biće uloženo šest i po miliona dinara. Ugradiće se nove vodovodne, električne i toplovodne instalacije.
 
Kako najavljuje predsednik opštine Irig Stevan Kazimirović, uskoro će biti raspisan tender za radove na sređivanju enterijera.
 
"Naša obaveza je da objedinimo sve opštinske službe kako bi zahtevi građana mogli da se rešavaju brzo i efikasno. Bitno je i da policija dobije bolje uslove za rad. Svesni smo da moramo da sačuvamo svoje kulturno nasleđe. Pored Kasine, obnovićemo i kuću čuvenog pisca Borislava Mihajlović Mihiza. Opšina i Pokrajinska vlada ulažu preko 15 miliona dinara", navodi Kazimirović.
 
U renoviranje Vrdničke Kasine do sada je uloženo 25 miliona dinara
  • Zivan

    18.01.2017 16:14
    Nekada je bilo ideja da upravna zgrada bude u sklopu budućeg muzeja rudarstva...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina