Vojvodina obnavlja Hilandar sa sedam miliona dinara

Predsednik Pokrajinske vlade Vojvodine Igor Mirović uručio je danas rešenje o sedam miliona dinara pomoći direktoru Zadužbine manastira Hilandar Milivoju Ranđiću.
Novac je namenjen za uređenje enterijera "Sinodika" sale za sabore tog manastira na Svetoj Gori, u Grčkoj, teško oštećenog požarom 2004. godine. Tada je izgorelo više od polovine korisne površine manastirskih zdanja više od 5.700 od ukupno 10.500 kvadratnih metara.
 
Mirović je rekao da Hilandar ima veliki značaj i da predstavlja važan deo na samo religijskog, već i kulturnog identiteta Srbije. "Ovo je pomoć zaštiti našeg kulturnog nasleđa, i ujedno jedan od naših važnih zadataka", naveo je predsednik Pokrajinske vlade.
 
Obnova oštećenih delova manastira je počela odmah posle požara, a prvobitno je bilo je planirano da se završi do kraja 2011. godine.
 
Najveću pomoć za obnovu Hilandara dale su Vlada Srbije i SPC, a ima i donacija građana i pomoći Rusije.
  • Doktor

    26.01.2017 17:38
    Nema lifta po Klinikama
    Necete verovati, ali Infektivna klinika KC Vojvodina nema lift, pa bolesnike sa I ili II sprata nose nosilima 3-4 medicinske sestre (jer nema ni pomo'cnog osoblja) na CT, magnetnu renonacu, ultrazvuk, rentgen i druga snimanja.
    A u gradu Novom Sadu nepromenjen broj ljudi kao i 2015, vise od 9000, radi u adinistraciji. KPa jos i doniraju pare Hilandaru, selima po Kosovu i Republici Srpskoj.
    Izgubili kontakt sa realnoscu.
  • Osoba

    25.01.2017 23:43
    Pa vi i dalje lečite decu SMS-ovima.
  • Nikica

    25.01.2017 15:01
    Vise ni ne citam komentare cim u naslovu komentara vidim email adresu znam da je to neki bot kretencina. Interesantno, pogledam odnos plus / minus da potvrdim i naravno, ti komentari uglavnom imaju 1:100 u korist minusa. Samo mi nije jasno kako SNS dobija svake izbore? Kradja ili mozda SNS isprani mozgovi ne citaju 021?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.