Odžaci: Zabranjena javna okupljanja kod škola i ambulanti

Odbornici Skupštine opštine Odžaci usvojili su odluku o zabrani javnog okupljanja ispred objekata zdravstvenih ustanova, osnovnih i srednjih škola, kao i objekata od strateškog i posebnog značaja za odbranu i bezbednost RS na teritoriji opštine.

Okupljanje nije dozvoljeno ni na mestima na kojima se održavanjem krše ljudska i manjinska prava i slobode drugih, ugrožava moral ili na mestima koja su zatvorena za javnost.

Lokalni parlament doneo je odluku i pristupanju Opštine Odžaci u članstvo Stalne konferencije gradova i opština Srbije (SKGO). Podsećanja radi, odžačka lokalna samouprava je pre dve godine u istom sazivu odlučila da istupi iz članstva organizacije čiji je član bila od 2011. do 2014. godine.

Na sednici je usvojena i odluka o stavljanju van snage odluke o otvaranju budžetskog Fonda za populacionu politiku opštine, a Skupština je dala saglasnost na programe i planove rada za ovu godinu Centra za socijalni rad, Sportsko poslovnog centra i Crvenog krsta. Za predsednika Izborne komisije Opštine Odžaci u stalnom sastavu imenovana je Snežana Grujičić iz Ratkova, na predlog odborničke grupe SNS, a istom odlukom Gordana Lukić iz Odžaka, razrešena je dužnosti. Za člana Izborne komisije izabrana je i Olivera Pustinjaković iz Odžaka.

Za člana Školskog odbora OŠ "Miroslav Antić" imenovana je Bojana Dakić, umesto Višnje Nikolić, koja je razrešena te dužnosti.

Odbornička većina usvojila je ostavku predsednika opštine Dušana Marijana, te prestanak funkcija njegovom zameniku i članovima Opštinskog veća, koji će obavljati svoju funkciju do izbora. Očekuje se da će lokalni izbori biti održani kad i predsednički. Prema Zakonu o lokalnoj samoupravi, ukoliko Skupština opštine ne izabere novog predsednika u roku od mesec dana, sledi raspuštanje parlamenta, uvođenje privremene uprave i raspisivanje novih izbora.

Predsednik SO Odžaci Goran Đaković rekao je zaključujući sednicu, da je to verovatno poslednje zasedanje lokalnog parlamenta u ovom sazivu i zahvalio se odbornicima na saradnji.

  • samo pitam u prolazu

    03.02.2017 10:29
    Na koji nacin ce SO Odzaci da sprovede ovu odluku i na koji nacin ce da spreci okupljanje? MUP sprovodi ovlascenja i postupa u skladu sa KZ RS, Zakonom o prekrsajima RS i Zakonom o policiji. Nije Srbija Amerika pa da gradonacelnik upravlja policijom u gradu!
  • mile

    03.02.2017 09:30
    Sada ce nam ograniciti I kretanje I moci cemo samo tamo gde njima odgovara.Ne znam samo dal to vazi I za stranku na vlasti.Ovo je probni balon.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.