LSV upozorava na izborne krađe: Bočar ne sme pasti

Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorila je na neverovatne pritiske koje trpe stanovnici Bočara pred izbore za Mesnu zajednicu.

Ova stranka navodi da iako izbori za savet mesne zajednice naselja sa manje od 1.000 stanovnika i oko 400 kuća ne bi trebalo da budu posebno interesantni za širu javnost, ono što se dešava u Bočaru je zapravo prava slika Srpske napredne stranke i njihova vežba za predsedničke izbore.

Zamenik opštinskog odbora LSV Novi Bečej i dugogodišnji predsednik Saveta Mesne zajednice "Bočar" Igor Munćan kaže za 021 da su je to jedno od retkih mesta u Srbiji u kojoj na vlasti nije SNS, jer i pored vanrednih i redovnih izbora građani i dalje ne glasaju za naprednjake. Prema njegovim rečima, SNS već mesec dana na sve načine pokušava da utiče na stanovništvo pritiscima, ali i poklonima. To ide dotle da su u izbornu komisiju postavljeni samo naprednjaci.

"Iako zakon kaže da su izbori za članove saveta mesnih zajednica nestranački, pre dve nedelje su izbornu komisiju od sedam članova formirali isključivo od ljudi iz njihove partije. Kako bi se dodatno osigurali, juče su imenovali šest članova biračkog odbora, svih šest takođe iz SNS. Sve to im nije bilo dovoljno pa su se, opet protivzakonito, samo njihovih sedam kandidata od 23 prijavljenih, prijavili kao kandidati grupe građana SNS. Ne pamtim da se ovako nešto ikada događalo. Ne samo što obilaze kuće, službeno vozilo Centra za socijalni rad svakog dana je parkirano ispred prostorija SNS u Bočaru. Takođe, službenici lokalne samouprave i javnih preduzeća radno vreme provode umesto u svojim kancelarijama, u domovima Bočaraca ubeđujući ih da glasaju za SNS", priča Munćan.

On za 021.rs kaže da misli da su naprednjaci odlučili da na sve načine osvoje Bočare, jer ne samo da je ovo jedno od retkih naselja gde nisu na vlasti, već su obližnji dvorac "Heterlend" i aferu oko njegovog uređenja obilato koristili u ranijim  kampanjama.

Izbori u Bočarima će se održati u nedelju, 19. februara.

  • ST

    09.02.2017 22:45
    Marinka je DEFINITIVNO u pravu.Bravo za odluku.
  • Jacovitti

    09.02.2017 20:39
    A šta ako drug je Veliki Vođa (veliki sin svih naroda i narodnosti Vojvodine) izd'o naređenje:
    "BOČAR MORA PASTI"?
  • futog

    09.02.2017 19:43
    ee
    Pa to su vam koalicioni partneri zar ne?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina