Menu 021

Novi Bečej: Otvoren prvi Informativni centar za poljoprivredu

Prvi Informativni centar za poljoprivredu u Srednjobanatskom okrugu otvoren je u zgradi Stare vranjevačke opštine u Novom Bečeju, a služiće prvenstveno za dobijanje neophodnih informacija iz oblasti poljoprivredne proizvodnje.
Info 15.02.2017. | 20:01 > 18:49
Informativni centar za poljoprivredu u Novom Bečeju oformljen je u okviru Opštinske uprave, objasnio je predsednik opštine Saša Maksimović.
 
"Potrudićemo se da napravimo korak dalje, ne samo da im pomognemo u popunjavanju dokumentacije, nego i u informisanju, tako što ćemo biti posrednici između ministarstva poljoprivrede i konkursa koje ono raspisuje, kako i konkursa koje raspisuje pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, kako bismo praktično poljoprivredne proizvođače informisali na kućnu adresu. Cilj je informisati ih preko interneta, slanjem mejlova sa korisnim informacijama, ali bi dobar korak bio i da ih o svemu bukvalno obavestimo i poštom", naveo je on.
 
Maksimović je dodao i to da je Informativni centar potreban jer se na ovaj način može pomoći, pre svega, manjim poljoprivrednim proizvođačima, kao i da je nedopustivo da građani koji imaju investiciju propuštaju određena sredstva koja ministarstvo i pokrajina mogu da im vrate.
 
Poslanik u skupštini AP Vojvodine, Matija Kovač, siguran je da će osnivanje Informativnog centra za poljoprivredu prekinuti negativan trend malog broja aplikacija na konkurse iz oblasti poljoprivrede od strane poljoprivrednih proizvođača iz opštine Novi Bečej, kako je to do sada bio slučaj: 
 
"Banat kao region, a Novi Bečej kao deo tog regiona, beleži neslavan rekord da je najslabiji po broju aplikacija i povučenih sredstava iz ministarstva poljoprivrede, pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, kao i drugih državnih institucija. To želimo da promenimo i zato verujem da će rad Centra za informisanje poljoprivrednih proizvođača doprineti tome da se smanji ovaj negativan trend, kako bismo imali što veći broj aplikacija od strane naših poljoprivrednih proizvođača i da što veći broj nove mehanizacije i start apova za mlade do četrdeset godina dođe u opštinu Novi Bečej i da zaista što brže pokrenemo poljoprivredu u našoj opštini", poručio je on.
 
Informativni centar za poljoprivredu nalazi se u ulici Rajka Rakočevića 15, a radiće svakog radnog dana od sedam do 15 časova.
Autor: 021.rs; Foto: Opština Novi Bečej
  • Observer
    16.02.2017 19:42
    Opet promašaj
    Da je IPARD program nešto dobro, mnogi bi se javili i bez Vaše pomoći. U sadašnjim uslovima u poljoprivredi, taj stepenik je još na visini, lako je otvarati kancelarije. Hajde da krenemo od nazad, tj. pokažite poljoprivrednicima računicu, kako da budu rentabilni u ovim uslovima ! Oni više nisu naivni, a ni fanatici, da gube na svojoj supstanci i to godinama ! gule ih gde i kako stignu raznim dažbinama ! Recimo u govedarstvu, ako kojom srećom još imaš kravu i hoćeš tele, onda odreši kesu bato ! Prvo plati osemenjavanje, ušnu markicu, umatićenje, ne dao Bog da se tele razboli, ali pre toga je vakcinacija, pa vađenje krvi, vitamini....O skupom koncentratu i da ne govorim. Ako nekako preživi do utovara, opet vađenje krvi, zdravstveno uverenje, potvrda o utovaru, odjava iz registra i mala cena na klanici ! Pametnjakovići, pokažite računicu i ratarima i stočarima ! To je i odgovor zašto nestaju sela i zašto ne možemo popuniti kvotu EU za izvoz junetine.

KOMENTARI nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

NEMAMO nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za izbor komentara koji će biti objavljeni i nemamo obavezu obrazlaganja odluka s tim u vezi.

NEĆE BITI OBJAVLJENI komentari koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje, koji sadrže pretnje, uvrede na rasnoj, verskoj i nacionalnoj osnovi, netoleranciju svake vrste, upućuju na nezakonit sadržaj ili predstavljaju osnov za utvrđivanje građanske odgovornosti. Neće biti objavljeni ni oni komentari koji su opsceni, pornografski ili klevetnički.

NEĆE BITI OBJAVLJENI komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste, koji se odnose na uređivačku politiku i koji su napisani velikim slovima.

MOLIMO VAS, obratite pažnju na pravopis i gramatiku, prednost imaju komentari koji su napisani bez pravopisnih i gramatičkih grešaka.

OGRANIČENO je pisanje komentara na 1.500 karaktera.

PORTAL 021 zadržava pravo da bez prethodnog obaveštavanja, u svakom trenutku, ukloni ili onemogući pristup bilo kom sadržaju i nalogu po sopstvenomm nahođenju, za koji se utvrdi da predstavlja kršenje odredaba ili da je na drugi način štetan za 021.

Napiši komentarPreostalo 1500 Karaktera


* Ova polja su obavezna
Cenovnik Impresum Kontakt Uslovi korišćenja Pošalji vest