Sombor: Radnici "Borelija" protestovali zbog nepotpisivanja ugovora sa nemačkom firmom

Nezadovoljni radnici somborske fabrike "Boreli" održali su protestni skup u fabrici jer nije potpisan ugovor sa preduzećem "B. Stamp Bajer" iz Nemačke.
Izvor portala "SOinfo.org" navodi da se "radnicima ruši poslednja nada da će ostati na svom radnom mestu".
 
"Ozbiljnom investitoru i dugogodišnjem poslovnom partneru se na svaki način uskraćuje mogućnost da u Somboru pokrene proizvodnju. Najnovija događanja proistekla su iz nerazumnog ponašanja čelnih ljudi Agencije za licenciranje stečajnih upravnika", naveo je on. 
 
Izvor somborskog portala dodaje da je neshvatljivo da partner iz Nemačke punih nedelju dana bude bez odgovora na predlog ugovora za dalju saradnju sa Borelijem u stečaju, te da im ne bude dozvoljeno da istovare repromaterijal iz kamiona, čime se praktično onemogućuje realizacija poslova za nemačkog partnera.
 
"B. Stamp Bajer gubi strepljenje i nažalost ukoliko se nastavi sa ovakvim 'iscrpljivanjem' nemački partner će zaista biti primoran da se povuče iz svake priče sa Borelijem. Neverovatno je da nikog ne zanima zdravo ulaganje i sudbina 190 radnika. Sa druge strane, produžavaju se ugovori sa preduzećima koja imaju neizmerene obaveze prema Boreliju", navodi sagovornik. 
 
O celom događaju obaveštena je i gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović, koja se do sada sada nije oglasila po ovom pitanju. Radnici će o poslednjim dešavanjima u fabrici po hitnom postupku obavestiti nadležne u Ministarstvu privrede. 
 
Portalu "SOinfo.org" je rečeno da i pored toga što je Boreli duboko zagazio u stečaj, Odbor poverilaca još uvek nije održao ozbiljan sastanak. Takođe, ništa nije urađeno po pitanju upisa stečajne mase Borelija, ali ni prodaje 120.000 pari obuće koje iz dana u dan gube na vrednosti. 
 
Podsetimo da je "Boreli", poznat po startas patikama i borosanama, bankrotirao početkom novembra prošle godine. Firma je nakon 15 godina izgubila bitku za privatizaciju, a nasledniku "Borova" na ovim prostorima nije ostalo ništa drugo osim da proglasi bankrot. Više o tome možete pročitati OVDE.
  • Seka Persa

    21.02.2017 13:34
    Cek...cek...
    Zar Borosane nije proizvodilo Borovo...iz Borova???

  • Kile

    21.02.2017 12:38
    Sve što nešto i valja gase,uništavaju,a otvaraju gluposti i hangare za izrabljivanje radnika!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.