Zrenjanin: Anketiranje radnika Radijatora

Zrenjaninski "Radijator", koji je u stečaju od 8. februara, iznajmljen je firmi iz Beograda, čiji predstavnik će u petak anketirati radnike koji žele da budu radno angažovani.

"Prema informacijama koje sam dobio od stečajnog upravnika Miloša Borovčanina iz Beograda, i struja bi trebalo da bude uključena u petak, tako da bi od ponedeljka mogla biti nastavljena proizvodnja",kaže za portal zrenjaninski.com Željko Šojić, predsednik sindikata u "Radijatoru".

Radnicima bivši poslodavac duguje četiri plate, a zdravstveno i penziono osiguranje nije im uplaćivano tri godine. "Stečajni upravnik nam je saopštio da od plata po svoj prilici nema ništa, jer preduzeće nema imovinu", kaže Šojić i dodaje da će pokušati da bar deo plata obezbedi iz Fonda solidarnosti. Biće problem i sa povezivanjem staža, naglašava Šojić.

U "Radijatoru" je pred zaustavljanje proizvodnje početkom januara bilo zaposleno oko 400 radnika. Koliko će ih biti zaposleno kod novog poslodavca, znaće se od nedelje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina