Gospođinci: Obnavlja se OŠ "Žarko Zrenjanin"

U Osnovnoj školi "Žarko Zrenjanin" u Gospođincima kod Žablja, počinju radovi na završetku fiskulturne sale i otvorenih sportskih terena, za koje je novac obezbedila AP Vojvodina.
Nakon obilaska škole, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je rekao da je pokrajina, na jednoj od prethodnih sednica, usvojila višegodišnji plan obnove predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola, domova učenika i drugih objekata u sistemu obrazovanja na teritoriji Vojvodine.
 
"Započeli smo sa finansijskim i tehničkim pripremama i u Osnovnoj školi "Žarko Zrenjanin" u Gospođincima, pokazujemo kako ćemo u narednih nekoliko godina, u obimu koji će zavisiti od finansijskih sredstava, širom Vojvodine unapređivati uslove u kojima borave i obrazuju se naša deca. To radimo zajedno sa Vladom Srbije, koja je, pre nekoliko dana, za jednu školu u Vrbasu izdvojila neophodna sredstava. Već od naredne nedelje ćemo imati mehanizam koordinacije i tačno ćemo znati, u odnosu na raspoloživa sredstva, sa kog nivoa vlasti u kojoj školi će se intervenisati", izjavio je predsednik pokrajinske vlade. 
 
Mirović je dodao da od 2010. godine traje problem nezavršenog objekta fiskulturne sale i sportskih terena u osnovnoj školi u Gospođincima, te da veruje da će kraj ove godine škola dočekati sa potpuno izmenjenim izgledom. Pokrajinska vlada je iz budžeta izdvojila više od 24 miliona dinara za fiskulturnu salu i Uprava za kapitalna ulaganja 10 miliona za sportske terene.
 
Mirović je naglasio da se neće stati sa ovim radovima, pošto ni sam školski objekat nije u sjajnom stanju. "Deca u malim sredinama i u malim opštinama, moraju imati sve uslove kao i deca u velikim gradovima - Beogradu, Novom Sadu, Subotici. Mi ćemo se truditi da te uslove izjednačimo. I ovo je početak te velike akcije, u sedam dana su već dve škole su dobile značajna sredstva, a narednih nedelja moći ćete da pratite kako će to biti i u većini drugih škola u Vojvodini", poručio je Mirović. 
  • paja

    07.03.2017 11:11
    napredovanje u pozadinu
    na obnovi radova treba dobiti političke poene, i to tako što će nam dati naše novce da uradimo ono što smo nekad sami sebi pravili. U međuvremenu su nas ubedili da ne vredi živeti van grada ( novog sada) pa sad i kad osposobimo školu i salu možemo dovesti i nastavnike i decu iz grada , da bi omogućili da škola radi !
  • Ко

    25.02.2017 16:23
    Ће ићи
    У ту дивну школу коју сам и ја завршио... деце више нема, нажалост!
  • Otac

    25.02.2017 10:01
    Lepo, ali...
    Još samo da dovoljno dece proizvedemo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina