Sombor: Veća industrijska proizvodnja

Industrijska proizvodnja Zapadnobačkog okruga u prošloj godini zabeležila je rast od pet odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Kako se navodi u izveštaju PKS – RPK Sombor u poslednjem mesecu prošle godine industrijska proizvodnja zabeležila je povećanje od 9,2 odsto u odnosu na prosek 2015. godine, dok je u odnosu na isti mesec prethodne godine veća za 6,2 odsto.

Soinfo prenosi da je posmatrano po sektorima u decembru prošle godine u odnosu na prosek 2015. zabeležen rast proizvodnje kod tekstilnih proizvoda, proizvoda od gume i plastike, kapitalnih proizvoda, proizvodnje metalnih proizvoda osim mašina, proizvodnje nameštaja i proizvoda za široku potrošnju. Najveći pad je registrovan kod štampanja i reprodukcije zapisa, proizvoda od nemetala i proizvoda od drveta i plute, osim nameštaja.

Industrijska proizvodnja u Srbiji u decembru 2016. godine veća je za 3,9 odsto nego u decembru 2015, a u odnosu na prosek 2015. godine veća je za 11,2 odsto. Industrijska proizvodnja u 2016, u poređenju sa prethodnom godinom, veća je za 4,7 odsto – navodi se u saopštenju PKS – RPK Sombor.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.