Sudija koji je Bečejca unapred proglasio krivim izuzet sa suđenja

Predsednik Osnovnog suda u Bečeju Goran Čimburović, doneo je odluku o izuzeću sudije tog suda Arpada Bučua iz procesa koji je vodio, a u kom je pre završetka suđenja napisao okrivljujuću presudu za optuženog Bečejca G.D.
Predlog za izuzeće sudije podneo je advokat odbrane Milan Dabić. 
 
"Pre mesec dana, posle drugog ročista u spornom predmetu, uzeo sam kopiju zapisnika, uz koji je greškom sudija odštampao i rešenje o presudi "u ime naroda", gde stoji da se moj branjenik proglašava krivim za krivično delo ugrožavanje sigurnosti i osuđuje na uslovnu kaznu zatvora. Na kraju presude čak stoji i da su se stranke odrekle prava na žalbu", izjavio je za "Bečejski mozaik" Dabić.
 
Sekretar Suda Marko Božović potvrdio je da je predsednik suda konstatovao da je pritužba advokata osnovana i da će dalji postupak voditi Visoki savet sudstva. U obrazloženju prihvatanja pritužbe, predsednik suda naveo je da je donošenjem nacrta presude unapred, sudija doveo do mogućnosti kršenja pretpostavke nevinosti.
 
O eventualnim daljim sankcijama za sudiju Arpada Bučua Visoki savet sudstva trebalo bi da odluči do polovine marta.
 
O celom ovom slučaju možete čitati OVDE.
  • Branko

    15.03.2017 08:32
    Moze itekako da se izbaci sa suda. To sto onda Sudska komisija proglasi samo kao disciplinski postupak to macku o rep. Vrana vrani ne kopa oko. Tuzioci rade sa Policijom svaki dan poznaju se bance i pijance svaki dan zajedno na ruckovima. Znaci svaki advokat ce vam perfidno reci: ah nemozes znas, trebace nama, pazi njima, da se ne zamere mi kaze. Pa nece moci na moj racun izvini. Menjaj odmah advokata ali su svi isti sto se toga tice jer su svi oni zajedno na pravnom studiralli a ako im se zamere onda ubuduce nema progresa na tuzbama itd. Znaci totalni amaterizam. Tuzioc je po zakonu duzan da odluci u roku 6 meseci. Ovaj 2 g. nije. Naravno da smo ga prijavili. I idemo do kraja. Treba ti 500.000 dinara za advokate i tuzbe koje sisaju a moras otici do ministarstva pravosudja pa na zapisnik ako treba izjavu da das u Bg.
    Tuzioc moze da odluci: necu da nastavim, necu da saslusam svedoke DA ali da ne saslusa mene koji sam napadnut to je absurd a saslusao okrivljene a cajota nije. E pa nece moci. Pazi ta javasluk u Novosadskom sudu i to na krivicnom odjelu. NA privatnom krivicnom postupku dokazana je namera i osudjen brat od ovog a ovaj napise: nema osnove hahahaha Znaci 2 razlicita tuzioca kontradiktorno daju resenje u ime naroda. Na istom sudu.
  • Elephant King

    12.03.2017 11:46
    @Branko Aleksandar
    Kako se moze izbaciti tuzioc sa suda, da li je to moguce posle prijave nadleznom okruznom tuzilastvu? Imam slican slucaj da tuzioc odbacuje krivicnu prijavu a da nije saslusao svedoke. To bi trebalo automatski da radi, a ne da odbacuje, hej! Naravno za ignorisanje svedoka bi trebalo i automatski da dobijaju otkaz. Moj advokat nece da se petlja, verovatno plaseci se da ce navuci bes sudija. Da vam samo jos kazem da svi znate: becejski sud nije pravedan, to jeste korumpirano, iskvareno mesto, a ono sto dobijete od manjine pravednioh sudija, pobice vam u Novom Sadu preko zalbe. Ima nekoliko advokata i sudija koji se valjaju u bogatstvu u Beceju, sta mislite kako.
  • Branko Aleksandar

    12.03.2017 07:15
    Veselina Maslese 118
    To nije nista meni je pre neki dan zamenik tuzioca u N.Sadu poslao da odbija krivicnu prijavu po sluzbenoj duznosti koju smo predali da nebi zastarala sa obrazlozenjem da okrivljeni su saslusani i da su rekli: nisam ja. Fazon je da nije u 2 godine saslusao ni okrivljenog Policajca iz stanice Detelinara koji je htio zataskati fizicki napad na stranca ali smo ga prijavili INternoj MUP inspekciji i krivicno ga gonimo. Sad nakon 2 godine kad smo zamenika tuzioca koji vodi postupak prijavili na Ministarstvo pravosudja on odluci: odbacujem prijavu hahahahaha sa tim da je jedan od okrivljenih vec osudjen u privatnoj krivicnoj tuzbi bas za taj slucaj. A da odlucis da nisi pozvao ostecenog da da izjavu je absurd ovog suda u Novom Sadu.
    E sad ide prijava protiv tuzioca koji je odbacio krivicnu prijavu naravno jer se radi i o Policajcu svima poznatom po disciplinskim prijavama staresina itd. Nemojte cenzurirati potpisao sam se punim imenom i prezimenom. E sad ide sve skupa Ministru Pravosudja kako moze tuzioc da odbaci nesto gde 2 g. nije donio odluku nego sad kad smo ga prijavili, di po zakonu mora u roku 6 meseci da odbaci, nastavi ili sta? Saslusao okrivljene a mene ne i moje svedoke? Sprdacina od korupcije. E pa nece moci idemo do kraja do izbacivanja tuzioca sa suda za ovakve stvari. Nisu ni oni nedotakljivi bez brige.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".