Haos na izborima u Vrbasu: Pretučeni aktivisti SPS-a, autobusi organizovano dovoze glasače

Dvojica aktivista Socijalističke partije Srbije napadnuta su danas u Vrbasu tokom lokalnih izbora, rečeno je u lokalnom odboru te partije.

Napad na Martina Samardžića i Dada Milovića se dogodio ispred Biračkog mesta 4 u Starom Vrbasu oko 13 časova, potvrđeno je za Betu u zamošnjem SPS-u.

Kako je rečeno, aktivistima SPS je na izlazu s parkinga ispred biračkog mesta put preprečilo desetak automobila različitih registracija mesta iz Vojvodine. Rečeno im je da izađu iz automobila, nakon čega su pretučeni.

"Prišao mi je čovek iz jednog automobila i rekao da izađem, pitao me za koga radim. Rekao sam da sam na terenu kao omladinac SPS i da sam došao po svog stranačkog kolegu koji je u biračkom odboru. Čovek mi je rekao da mi ne pada na pamet da dalje išta radim po terenu i udario me po licu. Martin Samardžić je izleteo iz auta da me odbrani, ali ga je ovaj bukvalno pesnicom bacio na zemlju", rekao je Milović za Betu.

Intervenisala je policija, a prema rečima članice izbornog štaba SPS u Vrbasu Marjane Maraš, Samardžić je odvezen u hitnu pomoć kako bi mu bila pružena lekarska pomoć.

Saopštenjem se oglasila i Srpska napredna stranka, koja tvrdi da su njeni aktivisti uz pretnje, psovke i otimanje stranačkog materijala, napadnuti u Vrbasu.

"Sedmorica nepoznatih osoba je nakon psovki fizički napalo dvoje budućih kandidata Srpske napredne stranke za odbornike Skupštine opštine, Draga Bjelića i Jelenu Antić, koji su iznenađeni i uplašeni ovim postupkom", kaže se u saopštenju i navodi da je napad prijavljen policiji.

Ranije danas zatraženo je policijsko pojačanje u toj opštini tokom izbornog dana, jer su primećena kola registracija van Vrbasa, kao i zbog "pojavljivanja nepoznatih ljudi na kućnim adresama pojedinih odbornika".

Iako opštinska komisija nema podatke o nepravilnostima, na društvenim mrežama u Vrbasu pojavile su se fotografije autobusa "Grmi turs" koji dovozi birače na biračka mesta u tom gradu, javlja N1.

Nepoznate osobe u automobilu sa novosadskim registarskim tablicama legitimisale su se članovima biračkih odbora identifikacionim karticama sa natpisom "Centar za praćenje izbora - obezbeđenje". OIK u Vrbasu je ranije danas rekao da će proveriti o kome se radi, jer ta organizacija nije blagovremeno najavila praćenje izbora u Vrbasu.

U Vrbasu, Zaječaru, Kosjeriću, Kovinu i Odžacima danas se održavaju lokalni izbori.

  • Ivan Markovic

    24.04.2017 09:54
    Zanimljivo da nasilje podrzava policija? Kako to da nisu prijavili tuzilastvu?
    Znaci Policijace koji su bili na duznosti uhapsiti i u zatvor. Da tko se radi
    u pravnoj drzavi.
    Seseljevci neka stanu pred zid skupa sa njim. Sto mene nisu napali?
    Sve ih pobijem ko macke Uzijem. Sve do jednog.
  • Beban

    23.04.2017 22:00
    Šešeljeva škola.....
  • PERA

    23.04.2017 21:57
    ORGANIZACIJA
    Ubedljivo najaci tim u ovim radnjama je SNS. Organizovani su a imaju i podrsku policije. Njih niko ne dira, ne legitimise mogu sta hoce i kako hoce. Gde god im je tesno izvide mafijase koji za njih obavljaju prljave poslove.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.