Naprednjacima skoro polovina mandata u Vrbasu, prvi i u Kovinu i Odžacima

Preliminarnirezultati izbora u Vrbasu, Kovinu i Odžacima pokazuju da je u sva tri mesta najviše glasova osvojila lista okupljena oko SNS-a.

Rezultati u Vrbasu prema podacima štaba SNS-a: Lista "Aleksandar Vučić - brže, jače, bolje" - 42,1 odsto, SPS - 21,86 odsto, SDS-DS-LSV - 11,57 odsto, Pokret socijalista - 9,54 odsto, SRS - 7,16 odsto, DJB - 5,13 odsto.

Tako bi, prema zasada nezvaničnim rezultatima, u budućem sazivu trebalo da sedi 17 odbornika SNS, osam iz SPS, četiri iz GG "Oslobodimo Vrbas", tri iz Pokreta socijalista, dva iz SRS i dva iz pokreta "Dosta je bilo".

Danas je na izbore izašlo ukupno 54 odsto glasača u Vrbasu.

Nezvanični rezultati u Kovinu: Lista oko SNS dobila je 43,7 odsto, SPS sa koalicionim partnerima 14,5 odsto, Jedinstvena Srbija sa 12,2 odsto. "Grupa građana Kovin može bolje - dr Ivan Dotlić" osvojila je 9,19, a iza njih je DS sa 8,58 odsto. SVM je dobio 5,43 odsto.

Oni su birali između osam lista za 45 mesta u Skupštini.

Prema nezvaničnim podacima izbornog štaba SNS-a u Odžacima, ova stranka je osvojila 55,5 odsto podrške, SPS 17,8, GG "Odžaci mogu bolje" 8,1, SRS 6,9 i GG "DJB - Saša Radulović" 2,5 odsto.

Prema podacima iz Opštinske izborne komisije, od ukupno 9.778 birača na 29 biračkih mesta glasalo je blizu 70 odsto građana sa pravom glasa. Birali su između šest lista za 27 mesta u Skupštini opštine. U OIK-u kažu da do popodne nije bilo prijava nepravilnosti. 

Inače, u Vrbasu su tokom izbornog dana zabeleženi i incidenti o čemu više možete pročitati OVDE.

Inače, danas su izbori održani i u Zaječaru i Kosjeriću. U Kovinu i Kosjeriću izbori su bili redovni, dok su izbori u Zaječaru, Vrbasu i Odžacima vanredni.

  • Nemanja

    24.04.2017 09:55
    Srbijo zemljo,tockovi u blatu.
    Da je posle 2000 godine izvrsena lustracija ,kao sto je to devedesetih uradjeno u zemljama Istocne Evrope i da su tada iz politike i javnog zivota odstranjeni svi koji su devedesetih rasturili i unistili ovu zemlju ,danas bi se politikom bavili neki sasvim drugi neuprljani i sposobni ljudi.
    Ovako,gurnuli smo pod tepih svu prljavstinu devedesetih iz koje su se ponovo izvukli radikali,julovci,socijalisti ,premundureni radikali u vidu SNS....isti oni koji su ovu zemlju uvalili u najvecu moralnu,ekonomsku i drugu kaljugu ,najgoru u njenoj istoriji.
    Narodu nije imao ko da pokaze da ono sto je radjeno devedesetih,nije putokaz kojim ova zemlja treba da ide a ljudi koji su to radili ne mogu odvesti ovu zemlju u bolju buducnost vec u jos veci glib.Bolno suceljavanje sa greskama proslosti, bez cega nema napretka,nikada nije jasno i dosledno ucinjeno. Zato smo i dalje mentalno zarobljeni u svojim zabludama iz kojih ce mo tesko uskoro izaci.
    Oni koji su to na vreme shvatili odavno zive u nekoj uredjenijoj zemlji.
  • Sr danas

    24.04.2017 09:36
    Ulaze u ring i borbu a protivnicima pre toga cekicem izlome prste, to je sns demokratija organizovani kriminalni pokret sa naznakama prerastanja u fasio a na celu sa covekom jasnih psihickih promena koje govore na sizofrdnu paranoju
  • Citaoc

    24.04.2017 09:11
    Kome su upalili auto u Odzacima? Molim Vas proverite.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.