Da li ekonomista sa iskustvom u semenskoj industriji može da vodi ustanovu kulture?

Ukidanje Stambeno-kreditnog pronatalitetnog fonda i imenovanje nove v.d. direktorke Art bioskopa "Aleksandar Lifka", tačke su koje su izazvale najburniju raspravu na sednici Skupštine Subotice.

Da li ekonomista sa radnim iskustvom u semenskoj industriji može da rukovodi ustanovom kulture, bila je jedna od glavnih tema o kojoj se diskutovalo na zasedanju. Dok opozicija tvrdi da Gordana Guberinić zbog svoje biografije nije prava osoba za mesto v.d. direktorke Art bioskopa, kao i da su bile dve bolje kandidatkinje, pozicija tvrdi suprotno – ekonomista može da bude menadžer bilo koje ustanove, pa i one koja se bavi kulturom.

TV Subotica prenosi da je je pažnju odbornika privukla i tačka dnevnog reda koja se odnosila na ukidanje Stambeno – kreditnog pronatalitetnog fonda. Za odbornike iz redova Pokreta za građansku Suboticu ovakva odluka je neprihvatljiva. Ukidanje Fonda, zahvaljujući kom je samo prošle godine preko 200 mladih Subotičana rešilo svoje stambeno pitanje, naložila je Državna revizorska institucija. S druge strane, vladajuća koalicija tvrdi da ukidanje Fonda ne znači da se neće pronaći način da se pomogne mladim bračnim parovima.

Odbornici su odlučivali i o planovima detaljne regulacije za nekoliko delova grada, odlučeno je i da ovogodišnje priznanje dr Ferenc Bodrogvari ponesu Ivan Halasević, Ema Pešti i Laura Kozma. Takođe, skupštinska većina izglasala je i odluku o obrazovanju Službe za internu reviziju Subotice, kao i odluku o proširenju Slobodne zone.

  • Stanko

    29.04.2017 06:04
    Hahaha
    Na to pitanje odgovor zna Zvonko Veselinović.
  • Semenka

    28.04.2017 12:49
    Kultura
    Zasto ne bi moglo. Semenka je vid kulture. To ovde nije bitno ova ili ona kultura dodje ti na isto, kada degradirana.
  • ovoga puta

    28.04.2017 12:12
    se slazem
    Ekonomisti su najbolji kao menadzeri

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina