Vrbas: DJB tvrdi da su glasački listići bili obeleženi šiframa

Pokret "Dosta je bilo" je saopštio da su njihovi aktivisti pregledali sav birački materijal u Opštinskoj izbornoj komisiji u Vrbasu i otkrili da je veliki broj glasačkih listića na kojima je zaokružena Srpska napredna stranka ili Pokret socijalista obeležen šiframa i brojevima.

Oni navode da je od ukupnog broja glasova koje je dobio SNS šiframa bilo obeleženo 13,02 %, a kod PS je taj procenat 10,02.

"Nijedna druga lista koja je učestvovala na lokalnim izborima u Vrbasu nije obeležena ovakvim šiframa. Šifre su bile različite, neke su imale numeraciju od 1 do 164, a neki listići su obeležavani samo slovom i jednim istim brojem. Ovakvo obeležavanje do sada nikada nije viđeno i nije jasno o čemu se radi", navodi se u saopštenju.

Pokret "Dosta je bilo" je naveo da zahteva od Opštinske izborne komisije i tužilaštva da utvrdi činjenice i da li su glasački listići obeležavani da bi se evidentiralo ko je pod pritiskom ili ucenom, glasao za SNS i PS.

"Ustav garantuje slobodu i tajnost glasanja na izborima i postoji sumnja da je u Vrbasu taj princip prekršen i da su građani bili primorani da glasaju za SNS i PS. Pokret Dosta je bilo je u Vrbasu osvojio 5,2 % glasova u uslovima koji su bili neregularni jer smo se suočili sa medijskom blokadom, orkestriranom kampanjom lažima, a tokom izbornog dana zabeleženi su brojni primeri pritisaka na građane u blizini biračkih mesta", zaključuju u ovom pokretu.
 

  • Predragg

    28.04.2017 16:22
    Tesko cemo naci Insajdera,Svedoka Saradnika medju bitangama,jer novac termite privlaci. Tesko da ce odati iz moralnih razloga.. Mozda je resenje da skupimo novac u fond i obecamo preseljenje u trece zemlje.Ne treba ni pominjati apsolutni nadzor nad stamparskim procesom,serijskim brojevima i barkodom na listicima i pracenje puta listica na gasacka mesta i nazad.Dajte i otvoren poziv da se prijave prljavstine sistema,ali na vise (medjunarodnih) servera i sajtova istovremeno. Kad ukrstmo imena i prezimena koja se precesto spominju (i njihov imetak),sklopicemo konstrukciju naprednjackospsjul hobotnice. No Pasaran, a moze i Dalje Neces Moci.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".