Uređivanje atarskih puteva i opremanje poljočuvara u Vojvodini

Predsednici lokalnih samouprava u Vojvodini, koje su ostvarile pravo na bespovratna sredstva na osnovu dva konkursa Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, dobili su ugovore.
Radi se o projektima za sufinansiranje uređenja atarskih puteva i otresišta i za opremanje poljočuvarske službe u 2017. godini.
 
Više od osam milijardi dinara opredeljeno je u pokrajinskom budžetu za podsticaje u agraru, što je, prema rečima potpredsednika Pokrajinske vlade Đorđa Milićevića, više nego i jedne godine pre u bilo kom pokrajinskom budžetu i najveći pojedinačni budžet bilo kog pokrajinskog sekretarijata.
 
Milićević je istakao da su mere za razvoj agrara uglavnom okrenute prema malim proizvođačima, jer Pokrajinska vlada smatra da je veoma važno podržati male proizvođače kojima je ta podrška neophodna, da bi u oštrim tržišnim uslovima opstali. Druga veoma važna karakteristika jeste da je dobar deo mera usmeren prema opštinama i gradovima za podsticanje ruralnog razvoja. Ovi podsticaji treba da stvore infrastrukturu za buduću bolju i efikasniju agrarnu proizvodnju, za bolji i kvalitetniji život poljoprivrednih proizvođača u manjim sredinama, poručuje se u saopštenju Pokrajinske vlade.
 
Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević naveo je da se radi o 20 ugovora sa lokalnim samoupravama, kojima je obezbeđeno zajednički oko 420 miliona dinara za uređenje atarskih puteva i otresišta. Na ovaj način biće uređeno više od 60 hiljada metara atarskih puteva i više od pet hiljada otresišta. Prema rečima Radojevića, ovo je nova mera, koja se u Vojvodini nije primenjivala više od pet godina i sada se primenjuje na nov način, jer će se od materijala koristiti tucanik, beton, asfalt i strugani asfalt, a lokalne samouprave su morale da imaju i elaborat o građevinskom nadzoru.
 
Drugim konkursom su raspodeljena podsticajna sredstva na devet lokalnih samouprava za opremanje poljočuvarske službe. Oprema koja se, između ostalog, finansira su vozila, mopedi, računari, GPS uređaji, foto-aparati, dvogledi, terenska obuća i odeća i oprema za gašenje požara.
  • Z

    29.04.2017 17:34
    Atarski mornar
    Objavite gde se moze videti koje lokalne samouprave su dobile ugovore. Hvala

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".