Manifestacija Evropsko selo i Sajam EU projekata danas u Zrenjaninu

Sajam projekata Evropske unije "EU i Srbija na delu", na kom će biti predstavljeni aktuelni projekti koje Evropska unija podržava u Vojvodini, održava se danas u Zrenjaninu u okviru manifestacije "Evropsko selo".

Na Sajmu EU projekata "EU i Srbija na delu" će na 30 štandova biti predstavljeni projekti iz različitih oblasti podrške i pomoći koju Evropska unija pruža Srbiji, a koji se realizuju na teritoriji Vojvodine.

Biće predstavljeni programi pomoći poplavljenim područjima, Inovacioni fond i projekti koje je EU finansirala kroz ovaj fond, projekat "Pomoć teže zapošljivim grupama", četvorogodišnji program podrške razvoju dunavske regije, program Erazmus + koji obezbeđuje finansiranje projekata za saradnju u oblastima obrazovanja, mladih i sporta, projekat "Rehabilitacija franjevačkog samostana u Baču", itd.

U okviru Sajma će biti organizovana izložba posvećena 60-godišnjici od potpisivanja Rimskih ugovora, kao i izložba fotografija primera EU podrške Srbiji pod nazivom "EU za Srbiju".

Otvaranje sajma zakazano je za 17 časova, a najavljeni su ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović, vršilac dužnosti šefa Delegacije Evropske unije u Srbiji Oskar Benedikt, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i Milan Čežek iz Fonda za evropske poslove Vojvodine.

Pre otvaranja Sajma EU projekata, u Gradskoj biblioteci "Žarko Zrenjanin" se od 13:30h održava tribina posvećena mogućnostima da mladi ljudi iz Srbije besplatno studiraju na evropskim univerzitetima kroz EU program podrške Erasmus +, na kojoj će učestvovati Goran Bogunović i Sofija Petrović iz Fondacije "Tempus" koja rukovodi programom Erasmus + u Srbiji.

Pola sata kasnije, tačnije od 14h u Skupštini grada Zrenjanina je tribina pod nazivom "Evropske vrednosti, koristi i izazovi članstva u EU - iskustvo Rumunije", na kojoj će govoriti ambasadorka Rumunije u Srbiji Oana Kristina Popa, pomoćnica direktorke Kancelarije za evropske integracije Sandra Šimić i Željko Cvijanović iz Predškolske ustanove "Zrenjanin" koji je vodio projekat inkluzije dece sa posebnim potrebama pod nazivom "Ne tako različiti" finansiran kroz program prekogranične saradnje Srbija - Rumunija. 

Kompletan program se održava u hali "Medison" (Karađorđev trg 100).

  • Vojvođanka

    05.05.2017 09:09
    Zrenjanin je imao razvijenu industriju dok Beograd nije imao metar kanalizacije.
  • đokica

    05.05.2017 08:59
    ZRENJANIN na VODI
    Dobili bi taj Projekat,ali vam je VODA LOŠA!!!
  • Arađanka

    04.05.2017 22:05
    Ima nas još koji znamo kakav je Zrenjanin bio.... Žitoprodukt Mlekoprodukt (najukusniji maslac), Dijamant-fabrika ulja, Bek, Fabrika šešira, Sloga-fabrika čarapa i midera, Fabrika tepiha, Luksol (najbolji top balsam), Banat-seme, Fabrika prerade kukuruza (omiljena dekstroza), Šinvoz, Radijator, Brodovi...od takve sile nas sad zovu kao evropsko selo...ma cela Evropa je bila selo za nas!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.