Za škole, vrtiće i domove učenika u Vojvodini 48,5 miliona dinara

Pokrajinska vlada izdvojila je ukupno 48, 5 miliona dinara za izradu projektno tehničke dokumentacije za predškolške ustanove, škole i domove učenika na teritoriji Vojvodine.
Tim podovom danas su u Master centru Novosadskog sajma potpisani ugovori.
 
Mirović je tom prilikom izjavio da je Pokrajinska vlada započela veliki posao kada je kao jedan od prioriteta postavila obnovu i rekonstrukciju školskih i predškolskih ustanova. On je dodao da je već prošle godne Pokrajinska vlada kroz tekuću budzetsku rezervu koja nije nenamenski trošena obezbedila sredstva za obnovu i rekonstrukciju obražovnih ustanova.
 
"Na to nas obavezuje značaj obrazovanja, bez kojeg ne možemo razmišljati o budućnosti naše zemlje i pokrajine i to mora biti motivacioni faktor za sve nas", rekao je Mirović.
 
Prema njegovim rečima, po završetku izrade pomenute dokumentacije ustanove će imati priliku da konkurišu na programe pre svega lokalnih samouprava, koje će u narednom periodu morati vise sredstava da izdvoje u te svrhe, kao i na konkurse Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, koja funkcioniše u okviru Vlade Srbije.
 
"Kao treći izvor finansiranja vaspitno obrazovne ustanove će moći da apliciraju na prvi konkurs pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje koji će biti raspisan početkom jula, a kojim je predviđeno 250 miliona dinara za insvesticiono i tekuće održavanje školskih i obrazovnih ustanova", dodao je Mirović.
 
On je istakao da se nada da će u naredne tri do pet godina, kroz kontinuirano ulaganje, uspeti da se značajno poboljšaju uslovi boravka dece u školama i predškolskim ustanovama. Redorni sekretar Mihalj Njilaš, rekao je da je sekretarijat na čijem je čelu pristupio opsežnoj akciji prikupljanja detaljnih podataka o stanju školskih objekata i potrebnim ulaganjima.
  • Dušan

    10.05.2017 10:46
    Osnovna škola
    Kada će naselje Sajlovo dobiti osnovnu školu i do kada će deca u prvi razred osnovne škole ići autobusom na Detelinaru

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".