Zrenjanin: Fabrika vode počinje uskoro da radi

Puštanje u rad fabrike vode u Zrenjaninu, gde je voda zabranjena za piće od 2004. godine, meri se danima, izjavio je direktor preduzeća "Vodovod i kanalizacija" Ivan Dević.

Kako je objasnio, fabrika vode je već sada priključena i rade se određene probe, a kada budu zadovoljeni svi parametri krenuće se u puštanje postrojenja u rad.

"Ugovorom je predviđeno, a tako i propisi nalažu, da u narednih 15 dana od puštanja postrojenja u rad, ukoliko parametri koji se mere tri puta dnevno, pod punim opterećenjem, pokažu zadovoljavajuće rezultate, u tom trenutku se smatra da je postrojenje ispunilo svoj cilj i zadovoljilo kriterijume", rekao je Dević.

Završetak radova na postrojenju za preradu pijaće vode, vrednom oko osam miliona evra, najavljivan je u nekoliko navrata do sada, a voda za piće u Zrenjaninu zabranjena je rešenjem sanitarnog inspektora 2004. godine zbog nedozvoljene količine arsena u njoj.

  • Igor

    13.05.2017 18:24
    Dosli neki Cesi sa nekim wow strasnim profesorom filtracije. Oni poceli da lepe neke cevi kao netreba hemija za ciscenje gvozdja i arsena iz vode. hahahhaa Ne postoji nacin da se bez hemije ocisti arsen iz vode. I nakon toga su naravno sa svim tim peskom i otisli kuci.
    Pazi oni da ce samo sa peskom filtrirati vodu pa to nema ni u Africi a ne Ceskoj Srbiji.
    Za kolicinu vode koju bi ljudi potrosili cena bi se digla enornmno a Zrenjanin sam nema 50 miliona eura za to i stalno prose pare okolo. Zao niko im neda jer naravno svi traze ili eksploataciju ili kreditne garancije koje niko nemoze niti ce da da nego truju ljude.
    Analize voda koje smo odneli pokazale su 50 % vise svih dozvoljenih otrova i prljavstina a analiza je pravljena u Laboratoriju u Ljubljani jednom od najboljih u okolini 500 km. Arsen oko Kucure, Vrbasa, Kule sve prema gvozdju do Zrenjanina prelazi 50% od zakonom dozvoljenih limita.
  • zy

    13.05.2017 12:27
    Koliko ja znam to nije fabrika vec obican precistac tj filtracija i to je to
  • Branko

    13.05.2017 06:32
    Nemojte me nasmijavati i nasa firma je iz Slovenije dosla 2006 godine i od tada je bilo pre nas i posle barem 20 raznih drzava i ponuda a sve se svodilo na kraju na daj i meni malo ako oces posao. Srpska posla 100%. Pa bez zamere.
    Da cete sada koristiti cistu vodu a cevi pune prljavstina niste ama bas nista uradili.
    Talog u cevima bakterije se nemogu nikada ocisititi jedino zamenom sa novima.
    Sa cistijom vodom sve te prljavstine ce se akumulirati i dostavljati redovno u istopljenom obliku ljudima. Sramota znam ali treba napraviti ogromnu investiciju zamene starih azbestnih cevi koje su se koristile 60/70 godina po Srbiji. Sretno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina