Sremska Mitrovica: Akcija "Matura" za bezbednije učešće školaraca u saobraćaju

Na području Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici, do 30. maja se održava akcija "Matura".

Cilj akcije je unapređenje bezbednosne kulture i zaštite učenika završnih razreda srednjih škola, kao i održavanja povoljnog stanja bezbednosti za vreme maturskih proslava i drugih školskih manifestacija.  

Akcija obuhvata preventivne i represivne aktivnosti. Preventivne aktivnosti u vidu informisanja i edukacija učenika se organizuju u periodu od 28. aprila do 19. maja u svim srednjim školama na području Srema. Edukacija obuhvata prevenciju svih oblika nasilja, narušavanja javnog reda i mira, zloupotrebe alkohola i opojnih droga, kao i bezbednog ponašanja u saobraćaju.

Represivne aktivnosti biće sprovedene u vreme održavanja maturskih proslava i biće usmerene na sprečavanje vršenja krivičnih dela i prekršaja protiv javnog reda.

Takođe, biće organizovane i pojačane kontrole saobraćaja, sa posebnim acentom na prekršaje koje obično čine mladi vozači: upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola, vožnja bez vozačke dozvole, nekorišćenja sigurnosnog pojasa za vreme vožnje, upravljanja motornim vozilom u vremenu od 23,00 do 05,00 časova vozača sa probnom vozačkom dozvolom i drugih prekršaja koje čine mladi vozači.

Akcije će, kako navodi Radio Srem, biti organizovana u dane održavanja maturskih proslava, takođe na području cele Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.