Krivična prijava zbog nelegalnog izbacivanja otpada u Ravnom Selu

Ekološki pokret Vrbasa podneo je protiv NN lica tri prijave zbog nelegalnog izbacivanja otpada u Ravnom Selu.
Prijave su podnete i protiv poznatih lica, čije su račune aktivisti Ekološkog pokreta snimili na licu mesta. Podneta je krivična prijava Opštinskom javnom tužilaštvu i dve prijave pokrajinskoj i lokalnoj inspekciji.
 
Prošle nedelje, na poziv građana je ovo udruženje registrovalo divlju deponiju u Ravnom Selu. Na lokalitetu stare "Karneksove" farme, kraj puta ka Kulpinu, snimljena je gomila građevinskog, komunalnog, hemijskog i animalnog otpada, koja upućuje na visok rizik od zaraze.
 
"Obilazeći Ravnoselski atar, uočili smo i masovno zaoravanje atarskih puteva i uzurpaciju državnog zemljišta. Savesni i zabrinuti meštani nas uveravaju da i pored skretanja pažnje na ove probleme, nadležni u Mesnoj zajednici ne reaguju! Da li zbog toga što se zna ko baca i ko zaorava", pitaju se u ovom udruženju.
  • 12345

    17.05.2017 09:03
    Stvaranje divlje deponije spada u krivicno delo?
  • Dejan

    17.05.2017 07:31
    Napravite kao studenti akciju u Sloveniji. postavili su kamere na stabla i snimili i nocu i danju sve automobile i tablice koje su javne da nebi bilo zabune i prica kako snimak ne vazi na sudu. vazi itekako kad neko krsi zakon. Sve to su podneli oni na tuzilastvo sa dokazima i sa svedocima koji su vidjeli i slikali automobile vlasnika koji su to bacali. 12 raznih seljaka i gradjana cak i jedan notar tako da nebude zabune da su kulturni. Akcija na stable montirajte male kamere.
  • Kos

    16.05.2017 08:22
    Imena objaviti u centru sela da svi vidimo ko su ti koji zagađuju naše selo. Već godinama u selu postoji organizovano iznošenje smeća ali nekima to neodgovara očigledno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina