Zrenjanin: Vodovod isključuje dužnike

Nakon podele oko 7.500 opomena korisnicima koji imaju neizmirena dugovanja iz 2016. i 2017. godine, a koja prelaze 50 miliona dinara, zrenjaninski “Vodovod i kanalizacija” sastavio je listu za isključenja sa vodovodne mreže onih koji nisu postupili po dobijenim opomenama i nisu izmirili dugovanja ili potpisali reprogram duga.

Isključenja sa mreže, prenosi zrenjaninski.com, prvo su sprovedena u selima, gde je završen prvi krug isključenja, a od četvrtka ekipe “Vodovoda i kanalizacije” aktivne su i u gradu.
 
– Isključenja se obavljaju po definisanim reonima i nalozi za isključenje su poslati prvo na adrese oko 200 korisnika koji žive u objektima individualnog stanovanja u reonu Zelenog polja, oko gradskog stadiona i u delu MZ “Dositej Obradović” i prvog dana isključeno je desetak korisnika. Zbog korisnika koji nisu dozvolili isključenje, u ponedeljak će biti angažovana i mehanizacija preduzeća koja će zajedno sa radnicima, uz prisustvo komunalne policije, vršiti isključenja pomenutih korisnika direktno sa gradske vodovodne mreže i ti korisnici će nakon izmirenja dugovanja morati da plate i ponovno priključenje na vodovodnu mrežu – naglašava Siniša Gajin, rukovodilac Službe informisanja u  “Vodovodu”.
 
Isključenja dužnika će, kako najavljuje Gajin, u narednom periodu biti deo redovnih aktivnosti preduzeća i zato apeluje na korisnike da izmire dugovanja ili potpišu reprogram sa preduzećem i na taj način izbegnu isključenja, a i dodatne troškove postupka.
 
– Naglašavamo da je stav preduzeća da želimo da izbegnemo nepopularne mere kao što su isključenja sa mreže i utuženja, da iz tih razloga i pružamo mogućnost potpisivanja reprograma duga, ali da isto tako moramo da zaštitimo i interes preduzeća i one korisnike koji redovno izmiruju svoje obaveze, a koji su u većini – zaključuje Gajin.

  • Arađanka

    19.06.2017 18:48
    Ko kaže da se ne misli na zdravlje zrenjaninaca....trebali ste nas odavno isključiti da nas ne trujete za naše pare!!
  • /

    19.06.2017 14:55
    /
    pa zar su u zr imali vodu?

    nema dva dana kako je trebala proraditi 'water factory' a vec imaju dugova

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina