Dečak iz Vrbasa poginuo u udesu u Bugarskoj, roditelji kritično

Nesreća kod Blagoevgrada u Bugarskoj, u kojoj je nastradao 14-godišnji dečak iz Vrbasa Miloš M, a njegovi roditelji, Ištvan i Dravka, teško povređeni, dogodila se pošto je njihov automobil uleteo u "makaze".
Kako pišu "Novosti", bračni par je krenuo na putovanje u Grčku, a gužve na makedonskoj granici želeli su da izbegnu putovanjem kroz Bugarsku. Kako piše list, Ištvan i Dravka su u komi. Najmlađi sin, Marko, prošao je sa lakšim povredama.
 
Prema informacijama koje ima porodica, Ištvan ima teške unutrašnje povrede, a Dravka je zadobila prelom vratnih pršljenova i noge, kao i povredu kičme. Po pisanju bugarskih medija, najteže je povređena Dravka, ona je zadržana u bolnici "Pirogov" u Sofiji, dok se Ištvan nalazi na odeljenju za reanimaciju Kliničkog centra u Blagoevgradu.
 
Porodica iz Vrbasa nalazila se u "hondi" novosadskih registarskih oznaka, koja je u vlasništvu firme u kojoj je zaposlen Ištvan. Radnici tog preduzeća su otputovali u Blagoevgrad, odakle će, posredstvom Konzulata Bugarske u Nišu, biti dopremljeno i telo poginulog dečaka, prenose "Novosti".
 
Predstavnici srpskog konzulata u Bugarskoj u kontaktu su sa lekarima u Sofiji i Blagoevgradu. Po rečima konzula Srbije u Bugarskoj, Aleksandra Stamatovića, operativno se pomaže da se što bolje organizuje nastavak njihovog lečenja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.