Prevara širom Vojvodine, mamili devojke da poziraju za sajt za upoznavanje

Kada se prijavila na poziv koji je pod nazivom "Predstavi lepotu Zrenjanina" kružio društvenim mrežama, Zrenjaninka O. V. (24) nije mogla ni da nasluti da bi najavljeni "kasting" mogao da je dovede u potencijalnu opasnost.
Otišla je na zakazanu lokaciju, fotografisala se, a onda je, nekoliko sati nakon toga, čula da je reč o navodnoj prevari, da se događaj neslavno završio i da se po njenom odlasku pojavila i policija. Zahvaljujući medijima, za ovu priču saznala je celokupna javnost u Srbiji.
 
O. V. kaže da nije mogla ni da nasluti da je reč zapravo o kastingu, ne za modele, već za sajt za upoznavanje.
 
"U jednom kafiću sam čula da se organizuje kasting, i da će se deliti vaučeri od 2.000 dinara. Pomislila sam da stvarno žele da promovišu Zrenjanin, mada nisam devojka koja se uopšte bavi modelingom", kaže O. V. za portal Fondacije "Tijana Jurić", koja je prva upozorila na prevaru koja kruži društvenim mrežama, a odnosi se na reklamu za sajt za upoznavanje "Anastasia date".
 
U lokalu u kojem je organizovan kasting, atmosfera je, kaže, bila prijatna i vesela.
 
"Popila sam kafu i onda otišla da me našminkaju, žurila sam na smenu na svom poslu. U međuvremenu je neki momak na papiru zapisao moje ime i prezime, a zatim sam otišla da se fotografišem. Rečeno mi je da je fotograf Rus, da ne razume srpski zbog čega smo se sporazumevali na engleskom. Kada sam se vratila, dobila sam papir na kojem je bilo ispisano šta sve treba da kažem dok me devojka, koja je pričala srpski, snima telefonom. Od mene se očekivalo da kažem ko sam, odakle dolazim, koliko imam godina i to da se prijavljujem za kasting 'Anastasia date', agenciju koja u svom nazivu koristi i reč Vojvodina. Takođe je trebalo da, dok ona snima, kažem i ko je direktor, imenom i prezimenom", priseća se O.V.
 
Na pitanje da li su istinite glasine da su organizatori "kastinga" svim devojkama tražili lične karte, ona kaže da je istina. Kaže i da je čula da je kasnije u lokal došla policija, ali da je to bio posle njenog odlaska.
 
"Navodno je jedna od devojaka na pomen naziva 'Anastasia date' posumnjala o čemu se radi, otišla je na internet da proveri i tada je nastao haos. Sve je to bilo kada sam već otišla", priča O. V.
 
Dan nakon 'kastinga' organizovanog u Zrenjaninu, Fondacija "Tijana Jurić" je reagovala sa željom da se za ovaj događaj sazna, kako bi nadležni reagovali i kako bi mlade devojke bile upozorene da se klone ovakvih sumnjivih poziva. 
 
"Apelujem i na roditelje da prate šta se dešava, kakvi su izazovi pred njihovom decom, da razgovaraju sa njima i pitaju ih svaki put kada žele da se odazovu na neki poziv, oglas, da se dobro raspitaju o čemu se radi, ko to organizuje. Informacije koje deluju sumnjivo treba proveravati iz više izvora, ne treba olako verovati svemu što se pojavi na društvenim mrežama, ma koliko to bilo primamljivo. Fondacija 'Tijana Jurić' pomno prati svaki slučaj zloupotreba i, u okviru svog osnovnog cilja, dužna je da ukaže na opasnosti koje mogu ugroziti decu i mlade. Posebno apelujemo na mlade, da dobro provere šta im se nudi, ko su osobe koje im nude saradnju, kao i to kome daju svoje podatke", kaže osnivač Fondacije, Igor Jurić.
 
Nakon što se pojavila vest o zrenjaninskom kastingu, bilo je naznaka da je isti događaj pre tog održan i u Subotici, a posle toga u Novom Sadu.
  • Rebeca

    27.06.2017 22:12
    Naiva
    Kakva je to glupa navlakuša za 2000 din? Podseća na "leba bez motike".
  • Braća

    27.06.2017 11:44
    Rusi
    Braća Rusi pomažu Srpskoj privredi
  • Marija011

    27.06.2017 01:32
    Izbegavajte taj sajt
    ako ste stvarno ozbiljni po pitanju upoznavanja preko interneta, proverite sajt za upoznavanje Lepotica i Zver. Po meni, najbolji sajt za upoznavanje kvalitetnih ljudi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina