Predstavljen novi katamaran za prevoz turista po Jegričkoj

Novi katamaran, kupljen za prevoz turista po Jegričkoj, promovisan je danas u ovom parku prirode.
Kako poručuju u "Vodama Vojvodine", katamaran "Čigra" koštao je 1,1 milion dinara. 
 
Promociji katamarana danas prisustvovali su predstavnici Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine, Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode i predstavnici opština kroz koje protiče Jegrička, kao i predstavnici "Voda Vojvodine".
 
U proteklom periodu, samo u redovno održavanje korita i obale Jegričke, uloženo je oko 70 miliona dinara, a izmuljeno je više od 30 kilometara vodotoka. Od Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine obezbeđeno je dodatnih 14 miliona dinara za izgradnju osmatračnice za ptice, izgradnju edukativno šetnih staza, štampanje propagadnog materijala (publikacije, geografsko-turističke karte, flajeri i posteri) i ostalo.
 
Info-centar Parka prirode "Jegrička" otvoren je 2010. godine u cilju promocije, privlačenja turista i kvalitetnijeg upravljanja. U okviru ovog centra kroz ekološke kampove, međunarodnog i regionalnog karaktera, likovne kolonije i interaktive radionice, organizovane su edukacije pre svega za decu iz vaspitno-obrazovnih ustanova. Svake godine, u maju i junu, obeležava se, sada već tradicionalna manifestacija "Dani Jegričke". U Parku prirode "Jegrička" do sada je boravilo oko 5.000 posetilaca.
 
"Zahvaljujući IPA fondovima Evropske unije, na kojima smo aplicirali, u Jegričku će, u naredne dve godine biti uloženo još oko od 700.000 evra. Podsećamo da je Prirodno dobro 'Jegrička', zbog svojih prirodnih vrednosti i osobenosti, proglašeno parkom prirode 2005. godine, a upravljač je JVP 'Vode Vojvodine'. Pored Parka prirode 'Jegrička', preduzeće je upravljač i nad zaštićenim područjem 'Beljanska bara' i Spomenikom prirode 'Hrast lužnjak' kod Kumana", kažu u ovom vodoprivrednom preduzeću.
  • Poznavalac

    28.06.2017 08:00
    Ekologija
    U istu tu Jegričku se putm kanala koji vodi od prečistača fekalnih voda ispuštaju ne prerađene fekalne vode i ona u delu od Kacembergovog salaša umire. Na tom delu je i nekadašnja crpna stanica za sistem navodnjavanje od koje je napravljene hacijenda - super vila u priobalnom području Jegričke bez ijednog papira (osim toallet papira koji su koristili radnici dok su gradili ilegalnu vilu na Jegričkoj). Iza te "građevine" stoji vlasnik firme Almeks koja je privatizovalaq AD Petefi. E jadni smo mi sa takvim turizmom.....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.