Raspodeljuje se 804 miliona dinara za kapitalne projekte u Vojvodini

Šest javnih konkursa u vrednosti od 804 miliona dinara, radi finansiranja i sufinansiranja projekata u nekoliko oblasti, raspisano je danas, saopštila je Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.
Sredstva će biti dodeljena za projekte u oblasti saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja i zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, predškolskog obrazovanja i vaspitanja, socijalne i zdravstvene zaštite.
 
Za projekte u vezi sa izgradnjom saobraćajne infrastrukture namenjeno je 350 miliona dinara, a lokalnim samoupravama je omogućeno da konkurišu za izgradnju, dogradnju, poboljšavanje bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, kao i za sigurnije odvijanje saobraćaja.
 
U oblasti vodosnabdevanja i zaštita voda obezbeđeno je 150 miliona dinara, dok je za podršku projekata u oblasti lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja izdvojeno 125 miliona.
 
Obezbeđeno je i 72 miliona dinara u cilju unapređenja i modernizacije infrastrukture koja doprinosi povećanju kvaliteta, efikasnosti i relevantnosti sistema predškolskog obrazovanja i vaspitanja. 
 
Po prvi put se dodeljuju i sredstva za finansiranje i sufinansiranje projekata iz domena socijalne zaštite, koji bi trebalo da doprinesu poboljšanju uslova rada u socijalnim ustanovama, a time i poboljšavaju kvaliteta života ranjivih i marginalizovanih pojedinaca i grupa. Za ovu namenu izdvojeno je 57 miliona dinara.
 
Ukupno 50 miliona dinara biće podeljeno za projekte u oblasti zdravstvene zaštite, koji će, kako navode u Upravi za kapitalna ulaganja, "doprineti razvoju i unapređenju kvaliteta zdravstvene zaštite na teritoriji AP Vojvodine".
 
Konkursi traju do 14. jula, a detaljnije informacije o njima se mogu pronaći OVDE.
  • U571

    05.07.2017 22:51
    Sića u poređenju koliko bi Vojvodina mogla finansirati da je samostalna država.
  • NS65.

    05.07.2017 19:09
    PA PREDSEDNIK JE SAM POTROŠIO
    Više na Izborima!!!
  • Nervirach

    05.07.2017 16:06
    Ala ce da se klepa. Pazi, za projekte. .ebo te! Pa kad stave clansku kartu u dzep od kosulje pa krenu kroz grad. Nikad da skroz proadnemo kako ne bilo klepanja sa strane. Demokrate nemate prava da zucnete jer sve je ovo vasa zaostavstina, vasa skola.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina