Ubici iz Žitišta potvrđena robija od 40 godina

Apelacioni sud u Novom Sadu odbio je kao neosnovanu žalbu Siniše Zlatića i potvrdio presudu Višeg suda u Zrenjaninu za zločin u Žitištu.
Pred Višim sudom u Zrenjaninu, Zlatić je proglašen krivim za ubistvo bivše supruge Dijane Zlatić, Stevana Jojića i Vladimira Mijatovića iz Žitišta, Jovane Popović iz Banatskog Karađorđeva i Vladimira Kosovića iz Ravnog Topolovca i za ranjavanje 21 osobe. 
 
Osuđen je na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora. On se u pritvoru nalazi od 2. jula 2016.
 
Njegov branilac Miša Popović uložio je žalbu Apelacionom sudu, tražeći da se presuda ukine i predmet vrati prvostepenom sudu na ponovno odlučivanje. S druge strane, javni tužilac je tražio da se žalba odbije, što je veće Apelacionog suda i učinilo, potvrdivši presudu Višeg suda u celosti, piše Dnevnik.
 
U obrazloženju Apelacionog suda navodi se, pored ostalog, da odbrana Zlatića, da nije imao nameru da ubije pet žrtava, nije uverljiva.
 
Podsetimo, zločin se dogodio 2. jula 2016. godine, u večernjim satima, u letnjoj bašti kafića "Makijato" u Žitištu. Siniša Zlatić je iz automatske puške, rafalnom paljbom, ispalio 26 metaka i ubio pet, a ranio 21 osobu.
 
Zlatić je zločin počinio zbog ljubomore, jer je u kafiću, u vreme trajanja manifestacije "Pile fest", zatekao bivšu suprugu Dijanu Zlatić u društvu Stevana Jojića. Tada je ubio nju i Jojića, ali i još troje koji su se zatekli u letnjoj bašti.
  • Ozo

    07.07.2017 23:58
    To znaci samo jedno: nije drug clan.
  • Komsha

    07.07.2017 21:52
    Mrzim advokate
    Kakav obraz ima covek koji brani ovog skota???
    Uzas!!
  • mrk

    07.07.2017 12:58
    kako oca ovog monstruma nije sramota da ulaze zalbu! eeeeej, 2 sanzera ispraznis u pun kafic, ucrnjis 5 ili jos koliko porodica, ranis 21 osobu i jos ima obraza da ulaze zalbu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".