Vikend fantastike u Somboru

Festival epske i naučne fantastike u organizaciji UG "Centar za prevenciju, edukaciju i bezbednost" i Kluba ljubitelja stripova biće održan 19. i 20. avgusta u Somboru.

Prvi dan festivala posvećen je epskoj fantastici i program će početi crtanim filmovima, koji će biti prikazivani od 9 do 11 sati u Omladinskom klubu u zgradi KC "Laza Kostić". U nastavku će, na istom mestu, do podneva trajati radionica crtanja za decu.

Otvaranje sajma fantastike u velikoj sali Kulturnog centra zakazano je za 11 časova. Do devet sati uveče u velikoj sali će se smenjivati izložbe i promocije knjiga i stripova, a svoje štandove imaće i domaći izdavači. U maloj sali KC "Laza Kostić" u subotu od 13 do 19 sati biće održan zvanični međunarodni turnir u "Magic - The Gathering" igri sa kartama i figuricama. U dvorištu nekadašnjeg Doma omladine od devet uveče do dva sata iza ponoći biće priređena projekcija filmova fantastike.  Od na plakatu najavljenih programa izostaće jedino izložba radova članova Umetničkog studija Sombor.

Drugi dan festivala, kako prenosi SOinfo.rs, biće u znaku naučne fantastike, pa će dan početi projekcijom crtanih filmova za decu na tu temu. Projekcije će u Omladinskom klubu trajati od 9 do 11 sati, kada će na istom mestu biti održana radionica za izradu figurica od raznih materijala namenjena deci.

Sajam fantastike će u nedelju trajati do 21 sat, a tokom trajanja manifestacije biće odigrana još jedna runda igre "Magic - The Gathering". Festival epske i naučne fantastike biće zaključen projekcijom SF filmova u dvorištu Kulturnog centra "Laza Kostić".

  • Bora

    18.08.2017 10:56
    MTG - igra sa kartama i FIGURICAMA?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".