Zdravstvenim ustanovama u Vojvodini novac za radove

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović održao je radni sastanak sa direktorima zdravstvenih ustanova u Vojvodini i predsednicima opština Vrbas, Žabalj, Odžaci i Pećinci, kojima je uručio ugovore u vrednosti od 137 miliona dinara za poboljšanje uslova za lečenje pacijenata i poboljšanje uslova rada zaposlenih.
Sredstva su obezbeđena na konkursu Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine.
 
Nakon uručenja ugovora, predsednik Pokrajinske vlade naložio je direktorima zdravstvenih ustanova i predstavnicima opština da odmah počnu sa pripremom neophodnih procedura i tehničke dokumentacije, kako bi se radovi na projektima za koja su obezbeđena sredstva realizovali u što kraćem roku.
 
Mirović je, takođe, istakao da je neophodno da se u naredne dve godine izvrši rekonstrukcija svih bolnica, instituta i klinika u okviru zdravstvenog sistema Vojvodine, za šta će Pokrajinska vlada u kontinuitetu obezbeđivati neophodna sredstva.
 
Ugovori su uručeni Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine za prvu fazu izgradnje objekta za smeštaj magnetne rezonance – 26,5 miliona dinara, Kliničkom centru Vojvodine za rekonstrukciju i sanaciju Klinike za ortopediju – 49,9 miliona dinara i Specijalnoj bolnici za plućne bolesti "Dr Budislav Babić" u Beloj Crkvi za završetak izgradnje novog objekta bolnice – 29,9 miliona dinara.
 
Opštine Vrbas, Žabalj i Odzaci, dobile su sredstva za nabavku medicinske opreme za potrebe domova zdravlja, a dok su opštini Pećinci sredstva usmerena za nabavku sanitetskog vozila.
 
Sastanku je prisustvovao direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.