Zašto nikada ne bi trebalo ostavljati testeninu u cediljki

Mnogi ljudi imaju naviku da ostavljaju testeninu u cediljki kako bi se u potpunosti ohladila dok pripremaju sos i druga jela, ali to nije najbolja metoda ako želite ukusno jelo.
Zašto nikada ne bi trebalo ostavljati testeninu u cediljki
Foto: 021.rs
Testenina je jedna od najpopularnijih namirnica u svetu jer se zbog svog neutralnog ukusa može kombinovati s različitim namirnicama, a najbolje ide uz sosove i kao prilog jelima od mesa.
Međutim, kuvar Lorecno Boni koji je zaposlen u poznatoj kompaniji testenine Barrila, kaže da ostavljanjem testenine u cediljci mnogi čine temeljnu grešku prilikom pripreme testenine.
Naime, kada ocedite testeninu, na njoj ostaje malo skrobne vode, ali ako testenina stoji u cediljci, voda isparava, zbog čega se testenina lepi i postaje suva. Pritom, kada ocedite testeninu proces kuvanja ne završava, prenosi Klix.ba.
 
Zbog toga, obično se savetuje da testeninu pripremate tako da je nakon kuvanja ocedite i odmah prebacite u tiganj ili šerpu sa sosom. Neki ljudi ispiraju testeninu nakon što je ocede, ali to nije potrebno činiti.
Ipak, tu je važno da testenina ne bude do kraja kuvana jer će se ona na kraju skuvati u sosu. Dakle, kada je prebacite u sos, ostavite da se kuva otprilike tri minuta. Na taj način će upiti deo sosa i biti ukusnija.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju - LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Šta nikad ne bi trebalo raditi s limunom

Limun je jedna od najkorišćenijih namirnica u kuhinji - dodajemo ga u vodu, prelive, kolače, ribu, čaj... Međutim, koliko god bio zdrav i svestran, postoje stvari koje jednostavno ne bi trebalo raditi

Pirinač postaje sve otrovniji

Studijom, čiji su rezultati objavljeni u naučnom listu "Lancet", utvrđeno je da će pirinač biti sve otrovniji usled zagrevanja atmosfere, tj. povećanja emisije ugljen-dioksida (CO2).