Pančevo: 54 čistača i tri mašine zarade za Higijenu više od 152 miliona godišnje

Gradsko veće Pančeva prihvatilo je cene usluga održavanja čistoće na javnih površinama koje je predložila JKP "Higijena".

Prema ovoj računici, kako piše 013.info, ručno čišćenje planiranih površina moći će da obavi ukupno 54 radnika Higijene.

Za ručno čišćenje kalkulacija kaže da će Grad Pančevo platiti 76,8 miliona dinara za ukupno tokom godine očišćenih 76,8 miliona kvadratnih metara. Dakle dinar po metru kvadratnom sa PDV-om.

Mašinsko čišćenje, cena je sa PDV-om, koštaće 0,78 dinara po kvadratnom metru. Mašinama će biti očišćeno, prema planovima, ukupno 16,4 miliona kvadratnih metara što će biti plaćeno sa 76,8 miliona dinara iz gradskog budžeta. Za mašinsko čišćenje Higijena, prema standardima, koristi 3 mašine.

Snega još nema, ali kada bude pao Higijena će prema ovom cenovniku naplaćivati 393 hiljade dinara za svaki dan čišćenja javnih površina od snežnih padavina. Dve cisterne prema planovima biće dovoljne za pranje javnih površina.

Plan je da se ukupno opera 6 miliona kvadratnih metara za šta će biti naplaćeno 11,6 miliona dinara. Svako odvoženje otpada sa Bele stene grad Pančevo će koštati 9.370 dinara.

  • Joca

    15.09.2017 19:09
    cena
    To je samo znak da je usluga preskupa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.