Pančevo: Manjak ljudi, a stara vozila vatrogasaca

Posle vatrogasno spasilačke vežbe u Petrohemiji održana je analiza gde su se mogli čuti i zabrinjavajući detalji o stanju u ovoj važnoj oblasti u Pančevu.

Na osnovu iskustva u vežbi, vatrogasac u Petrohemiji konstatovao je da bi trebalo završiti rekonstrukciju hidrantske mreže, obezbediti veća vatrogasna vozila, popuniti broj vatrogasaca, ali i pojačati obuku za jedinice spasilaca među zaposlenima.

Rečeno je da postoji problem nedovoljnog broja vatrogasaca spasilaca, a posebno je istaknut nedostatak većih navalnih vatrogasnih vozila. Sadašnja su stara u proseku tri decenije pa se kuburi sa ispravnošću takvih vozila, prenosi 013info.rs. Pored hidrantske mreže, predstavnik Azotare napomenuo je da je među tamošnjim vatrogascima problem i oprema. Predstavnik vatrogasaca iz NIS Rafinerije istakao je da problema oko popunjenosti i tehničke opremljenosti kod njih nema i da su uvek spremni da pomognu kolegama.

Spomenuto je i da je manje problema u komunikaciji na terenu i tokom vanrednih situacija bilo kada su jedinice u sve tri firme radile na istom radio kanalu.

Dragan Zavišić, izvršni direktor Petrohemije za kadrovska i pravna pitanja istakao je da će se, zahvaljujući boljim finansijskim prilikama, situacija u ovoj kompaniji poboljšati. Planiran je završetak rekonstrukcije hidrantske mreže (70 odsto ranije je urađeno) i nabavka većeg vatrogasnog vozila, najavio je Zavišić.

- NIS i Petrohemija stvaraju uslove da se finansijski pomogne i vatrogasno spasilačkoj jedinici u Pančevu. Ta pomoć bi bila kroz obezbeđivanje sredstava za neophodne popravke vatrogasnih vozila - naveo je Zavišić.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.