VIDEO: Pokrajina i Republika grade brzu saobraćajnicu Novi Sad - Zrenjanin - Borča

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović održali su danas prvu sednicu Radne grupe za praćenje realizacije infrastrukturnih projekata na teritoriji Vojvodine.

Kako je saopšteno nakon sednice, oni su razgovarali o tome kako da se unaprede i realizuju infrastrukturni projekti, poput završetka Žeželjevog mosta, početka izgradnje Fruškogorskog koridora, ali i potpisivanje protokola o izgradnji brze saobraćajnice Novi Sad - Zrenjanin - Borča i gradnji prečistača za vodu za piće u više opština.

Zorana Mihajlović podsetila je da je još u maju u Kini potpisan memorandum sa kompanijom CRBC (China Road and Brigde Corporation) o gradnji Fruškogorskog koridora i izrazila nadu da će do kraja godine biti dogovoreno finasiranje te saobraćajnice. Sa kineskom kompanijom CRBC je, kako je podsetila, potpisan i komercijalni ugovor o putu Preljina-Požega.

- Očekujem da do kraja godine, nakon potpisivanja komercijalnog ugovora sa CRBC za Koridor 11, dogovorimo okvire finansiranja i za Fruškogorski koridor -  rekla je Mihajlović.

Mirović je naveo da će sa Javnim preduzećem "Putevi Srbije" pokušati da se dogovore o promeni kategorije lokalnog puta na Fruškoj gori od Inđije od Šida dužine 47 kilometara, zvanog Grebenski put, kako bi se njegovo održavanje prebacilo na republički nivo zbog značaja za turizam i druge potencijale te regije. On je dodao da je Pokrajinska vlada ove godine finansirala rekonstrukciju 17 kilometara tog puta, ali da je potrebno da se bolje održava.

Mirović je izrazio nadu da će, kada bude završen Koridor 10 i deo Koridora 11 i kada Vojvodina bude spemna za projekat brze saobraćajnice i izgradnju puta Novi Sad-Ruma, prema Šidu, ta putna infrastruktura biti prioritet čitave zemlje.

  • Mladen

    03.10.2017 10:06
    Grebenski put
    Kome smetaju partizani? To je Partizanski put i tako treba da ostane. To je deo naše prošlosti. Samo primitivci menjaju sve kad dođu na vlast. Dobro je da se gradi u Vojvodini ako nije politička patka. Novi Sad će biti "Evropska prestonica kulture 2021" a nema aerodrom , nema kvart kulture, nema toranj sa vidikovcem, nema gradsku bolnicu i mnogo toga. Od famozne 8. sednice 1988 prošlo je 29 godina zanemarivanja Novog Sada i Vojvodine. Beograd je glavni grad Srbije a ne Beograda.
  • socko

    30.09.2017 13:10
    A odmah posle Borče transverzala se nastavlja na Dubai - Mumbai, pa jedan krak Peking a drugi Pert u Austrailji, sa nekoliko podokeanskih tunela. Sad će Zoca i Aca to, časkom.
  • kukulele

    30.09.2017 10:33
    koliko put sada steti Fruskoj Gori toliko ce njeno udljavanje
    od saobracajnice da joj naškodi.Postace kao bilo koje selo u Srbiji koje je van saobracajnica.Ako je dosadasnji put bio dobar za Jugoslaviju pravu zemlju sa industrijom dobar je i za Srbiju u izumiranju . Natovariti narodu koji bezi iz zemlje da nadje hleb i mir takvu investicuju ZARAD TUDJE KORISTI je nedopustivo. I strateski posmatrano je to SKANDALOZNO jer uklanja PRIRODNU PREPREKU . Mozda da nije bilo FG ne bi bio ni nas.Tako ja to vidim i moje je da kazem vise od toga ne mogu. Neka se zna da ja sa tim nemam nikave veze . Ja to o tunelu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.