Bačka Palanka: Sajam stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini

Povodom Međunarodnog dana seoskih žena, Zavod za ravnopravnost polova uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova i opštine Bačka Palanka, organizuje danas deveti po redu Sajam stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini.
Bačka Palanka: Sajam stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini
Foto: 021.rs
Manifestacija se održava u Bačkoj Palanci, u ulici Kralja Petra I (pešačka zona) od 8 do 15 časova.
 
Na izložbi se kroz tri tematske celine - tkanje i vez, rukotovorine i starinski i tradicionalni kolači predstavlja preko 200 udruženja žena iz Vojvodine.
 
Sajam stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini je tradicionalna manifestacija Zavoda za ravnopravnost polova koja se organizuje već devetu godinu zaredom, povodom Međunarodnog dana seoskih žena - 15. oktobra. Ovaj dan ustanovljen je Rezolucijom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija 2007. godine, da bi zemlje širom sveta ukazale na poseban doprinos žena na selu i njihovu ključnu ulogu u unapređenju poljoprivrede i ruralnog razvoja, unapređenju kvaliteta hrane i eliminisanju siromaštva na selu.
  • Teodosije III

    10.10.2017 08:10
    Ocigledno misle da je podrska zenama ako im daju da vezu i siju. Isto kao i sto se podrska nacionalnim manjinama zavrsava na tancuj, tancuj.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.