Zrenjanin: Uklonjene uginule ribe sa Peskare

Radnici Javne ustanove "Rezervati prirode" uklonili su uginulu ribu iz Malog jezera na Peskari, kako bi se sprečila eventualna zaraza.

- Uklonili smo svu uginulu ribu iz jezera, jer smo mi upravljači na njemu. Na licu mesta bili su i pripadnici policije, komunalne policije i Inspekcije za zaštitu životne sredine iz Novog Sada - kaže Stevo Čorokalo iz JU "Rezervati prirode".

Očekuje se izveštaj nadležne inspekcije o razlozima uginuća ribe.

Zrenjaninski.com piše i da se radi o sitnoj uginuloj ribi, uglavnom karašu. Riba je, kako ovaj portal nezvanično saznaje, prebačena iz nekog ribnjaka, gde ona predstavlja "korov".

U jezero je prebačena kao u novo stanište, ali je, najverovatnije zbog neadekvatnog prevoza, dobar deo uginuo i pre nego što je pušten u vodu.

  • Ribar

    13.10.2017 09:12
    Ovo je netacno s'obzirom da se na vise slika vidi da su pored karasa u pitanju i vrste poput smudja, bucova i tolstolobika...
  • Divljacka

    12.10.2017 21:29
    Idila

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.