Proizvođačima mleka i mesa 65 miliona dinara

Sa korisnicima sredstava za uvođenje standarada Evropske unije u objekte za proizvodnju i preradu mesa i mleka potpisano je 60 ugovora.
Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Vuk Radojević potpisao je i ugovore sa korisnicima bespovratnih sredstava za opremanje stočarskih farmi u Vojvodini. Ukupna vrednost ugovora iznosi 65 miliona dinara, saopšteno je iz Pokrajinske vlade. 
 
Radojević je izrazio uverenje da će ova mera doprineti poboljšanju kvaliteta mesa i mleka kao i povećanju stočnog fonda, kao i da će se na ovaj način stvoriti dodatna vrednost kako bi poljoprivrednici na tržište izneli kvalitetan proizvod ili poluproizvod. 
 
"Na taj način bi bili konkurentniji na tržištu, što treba da dovede do ekonomskog osnaživanja poljoprivrednika", rekao je Radojević. 
 
Po osnovu konkursne linije za dodelu podsticajnih sredstava za opremanje stočarskih farmi, potpisano je ukupno 42 ugovora. Od toga 16 ugovora se odnosi na opremanje svinjarskih, 15 za opremanje govedarskih, šest ugovora za opremanje živinarskih farmi i pet ugovora za opremu, pripreme rukovanja i distribucije stočarske hrane. 
 
Ukupna vrednost investicija iznosi 64.137.974 dinara, pri čemu učešće Sekretarijata iznosi 35.000.000 dinara, precizira se u saopštenju. 
 
Ugovore o dodeli podsticajnih sredstava za uvođenje EU standarda u objekte u kojima se vrši proizvodnja i prerada mesa i mleka, potpisalo je 18 korisnika od čega se 10 ugovora odnosi na adaptaciju objekata i nabavku nove opreme u oblasti proizvodnje mleka, osam ugovora za adaptaciju objekata i nabavku nove opreme u oblasti proizvodnje mesa, u ukupnoj vrednosti investicije od 57.460.745 dinara, pri čemu učešće Sekretarijata iznosi 30.000.000 dinara. 
 
"Većina korisnika, njih 48 od 60, koji su ostvarili subvencije po osnovu ove dve konkursne linije, pripada kategoriji poljoprivrednika koji su dodatno finansijski podržani, a to su poljoprivrednici mlađi od 40 godina, žene nosioci poljprivrednih gazdinstava, i poljoprivrednici koji rade u otežanim uslovima rada", napomenuo je Radojević. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina