Kumane: Održani Dani Laze Telečkog

Kumane je i ove godine tokom četiri dana, od 12. do 15. oktobra, bilo u znaku Laze Telečkog gde su održani 25. Dani Laze Telečkog, pozorišna manifestacija posvećena prvaku srpskog glumišta, rođenom Kumančaninu.
Ljubitelji pozorišne umetnosti imali su priliku da u Zadružnom domu pogledaju dve predstave za decu i četiri za odrasle. Manifestacija je počela lutkarskom predstavom "Zvezdan" u izvođenju Narodnog pozorišta "Toša Joavanović" iz Zrenjanina, dok je u večernjim časovima prvog dana manifestacije izvedena i predstava "Ona", takođe, zrenjaninskog pozorišta.
 
U petak, 13. oktobra, mališani su u toku dana uživali u predstavi "Agencija za lepo ponašanje", u izvođenju "Radionice snova" iz Novog Bečeja. Program drugog dana manifestacije bio je rezervisan za svečano otkrivanje spomen ploče Lazi Telečkom na zgradi Zadružnog doma, a ploču je otkrio Zoran Lazin, pokrajinski podsekretar za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama.
 
Usledile su promocije knjiga "Priče iz bajkolevke" Monike Jovanov i Edit Zerebelji Tenji i "Trenutno stanje u institucionalnim, profesionalnim pozorištima i vizije pozorišta u 21. veku", koje je predstavio pisac i dramaturg, Goran Ibrajter. Isto veče, Novosadski Novi Teatar iz odigrao je predstavu "Mandragola" na tekst Nikola Makijavelija.
 
U subotu su Kumančani imali priliku da pogledaju predstavu "Najluđa noć", u kojoj su uloge tumačili poznati glumci: Milenko Pavlov, Marijana Micić, Ljiljana Đurić i Gojko Baletić, dok je nedelja bila u znaku glumca Radoslava Raleta Milenkovića, kome je uručena ovogodišnja nagrada Maska Laze Telečkog, nakon čega je Milenković izveo monodramu "Naši dani", na tekst Radoja Domanovića.
  • Jova

    16.10.2017 23:05
    Kultura i nekultura
    Ovo je divno! Pre svega, kulturna manifestacija.
    A u čega smo mi, Novosađani, pretvorili ulicu čuvenog Laze Telečkog? U "Lazino tele", "Lazino kafanče/sokače", nekulturu i primitivizam...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.