Pančevo: 32 pedagoška asistenta prošla obuku

Pedagoški asistenti će pomagati učenicima pančevačkih škola da lakše savladaju školske i socijalne nevolje i ne odustanu od školovanja.
Pančevo: 32 pedagoška asistenta prošla obuku
Foto: Pixabay

 Kako prenosi 013.info, proteklih dana asistenti su završili dvodnevnu obuku i potpisali ugovore pa će se njih 32 od polovine novembra naći u 10 pančevačkih škola da pruže podršku đacima.

Projekat "Uz malu pomoć prijatelja" finansijski je podržala Evropska unija, a u obuci su pomogle kolege iz Srednje škole "23. maj" i Doma za nezbrinutu decu "Spomenak" koji već imaju iskustva iz prethodnih godina u pružanju podrške učenicima da ne odustanu od školovanja. Specijalni pedagozi iz Spomenka pružaće podršku pedagoškim asistentima tokom polugodišnje realizacije ovog projekta.

Pedagoški asistenti biće angažovani do 50 odsto radnog vremena a za svoj posao primaće naknadu od 26.000 do 27.000 dinara. Visina naknade zavisiće od broja održanih časova odnosno stepena angažovanja svakog od asistenata.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.