Sombor: FAS odbio i sedam miliona evra od Batagona

Odbor poverilaca Fabrike akumulatora Sombor nije prihvatio poslednju ponudu kompanije Batagon.

- Tri člana odbora je bilo protiv pa ponuda Batagona od sedam miliona evra nije prihvaćena. Ponuđača ću obavestiti da ponuda nije prihvaćena i izneću im predlog za nastavak postupka, ukoliko su zainteresovani - rekao je za SOinfo.org  Predrag Ljubović.

Stečajni upravnik je odgovorio da za dalje postoje tri mogućnosti i to da se nastave pregovori sa Batagonom, kome je još 19. oktobra istekla bankarska garancija, da se objavi novi oglas ili da se sačeka najavljeni predlog Odbora poverilaca.

Stečajni upravnik je na pitanje da li postoji solucija da se i bez novog javnog poziva u postupak kupovine uključe drugi subjekti, odgovorio da se niko od preostala četiri zainteresovana pravna lica, koja su otkupila dokumentaciju, nije javio u prethodna tri meseca. Ljubović je naveo da bi, ukoliko neko pokaže interesovanje, bio spreman da započne pregovore, ali da će o svemu, kao i do sada, odlučivati Odbor poverilaca. Vrlo brzo biće definisani dalji koraci.

  • mile

    07.11.2017 06:40
    Nece niko da ga makar kakva poranija koja sebe vidi kao svemoguceg zeza.
  • Zivan

    06.11.2017 23:16
    Umesto što stalno odbijaju prodaju, možda bi bilo bolje da poverioci konvertuju potraživanje u (su)vlasništvo i aktiviraju FAS...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina