Kikinda: Građani uče rumunski, nadaju se poslu

Regionalna privredna komora u Kikindi organizuje besplatne časove rumunskog jezika za Kikinđane koji se nalaze na evidenciji Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje.
Kikinda: Građani uče rumunski, nadaju se poslu
Foto: Pixabay
Kako pišu Novosti, oko 50-ak polaznika se nada da će na ovaj način brže doći do posla, kako u Rumuniji tako i kod rumunskih poslodavaca u Srbiji. 
 
Projekat se finansira u okviru programa prekogranične saradnje Srbije i Rumunije, u kom su partneri regionalne privredne komore Kikinde i Temišvara, i Grad Kikinda. 
 
"Planirane su dve grupe polaznika koji će besplatno učiti rumunski jezik. Obuka će se održavati jednom, ili dva puta nedeljno, po četiri časa, da bi se ispunio fond od 48 časova. Nadamo se da će neki od polaznika na ovaj način lakše doći do zaposlenja", poručila je Lidija Šebek Petrović iz Regionalne privredne komore. 
 
Predviđeno je da jedan broj polaznika učestvovuje na treningu koji će organizovati Privredna komora iz Temišvara. Prva grupa imaće obuku do kraja januara, a veliku pomoć pri odabiru nezaposlenih pružila je Filijala Nacionalne službe za zapošljavanje.
 
Vodilo se računa da se pruži šansa mladima, kao i samohranim roditeljima. Reč je o ljudima kojima je posao najpotrebniji, i koji su spremni da se dodatno usavršavaju i tako lakše nađu posao, makar i u inostranstvu.
  • Kać

    03.12.2017 11:18
    Nekad vic, sad...
    Nije to bilo tako davno kad se pričao vic kako mali Jugosloven i mali Rumun pričaju preko granične linije i hvale se šta ko ima. Mali Jugosloven jede bananu pa kaže Rumunčiću: Aha, mi imamo banane, a vi nemate. A mi imamo Ruse, odgovara mu ovaj. Pa, imaćemo i mi Ruse, neda se mali Jugosloven. E, onda nećete imati banane. I mi , eto, imamo Ruse, al nemamo...
  • stasa

    03.12.2017 00:17
    Pa Gospodja Sebek Petrovic iz Privredne komore ne mora da uci rumunski...njoj je dovoljno sto je zamenila tatu u Komori...kao da ime je dedovina....nadam se da gospodja ima decu i da ih sprema je nasledje jednog dana.
  • iliiy

    02.12.2017 23:16
    Smrdija
    Ali zar mi nismo lideri ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.