Sremska Mitrovica: Svi vrtići dobili kompostere

U okviru projekta "Moj eko-vrtić", koji realizuje Eko-projekt tim i JKP "Komunalije" Sremska Mitrovica, svim predškolskim ustanovama dodeljeni su komposteri.

Cilj projekta je unapređenje sistema primarne separacije otpada kroz edukaciju najmlađih generacija o načinu funkcionisanja iste, kao i motivisanje građana za učešće u ovom složenom sistemu, a sve u cilju stvaranja društva bez otpada.

Radio Srem navodi da su u okviru projekta održane su i edukativne radionice. Njihov cilj je da doprinesu stvaranju ispravnih navika kod dece i razviju svest o zaštiti čovekove okoline, o značaju pravilnog razvrstavanja otpada, kao i da pokažu da nije sav otpad smeće.

Ukupan broj edukovane dece je 348, dok je indirektno 150 zaposlenih u predškolskim ustanovama uključeno u proces kompostiranja i reciklaže.

  • VladaN

    04.12.2017 13:23
    Odlično, ali su kao priprema..
    ..mogli decu da dovedu u Novi sad koji je jedan veeeliki komposter. Lišće je posvuda, travnjaci, kolovozi, parkinzi i to u neograničenim količinama. Dakle novosadski čelnici su racionalniji. Zašto da izdvajaju novac za kompostere kada jednostavno mogu da ostave lišće po celom gradu i da ga pretvore u jedan džinovski komposter. Šta je sledeće, stajsko đubrivo?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina