Seoske kuće u Vojvodini kupiće 43 bračna para

Četrdesettri bračna para iz Vojvodine dobilo je bespovratna sredstva za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom na konkursu Zavoda za ravnopravnost polova.
Na konkurs, koji je trajao od jula do septembra, stigle su 282 prijave. Ugovori dodeljeni bračnim parovima vredni su 42,9 miliona dinara.
 
Cilj konkursa, koji se uspešno sprovodi nekoliko godina zaredom, je podsticaj razvoju ruralnih sredina i poboljšanje demografske strukture kroz dolazak dece. "Ti ciljevi se podudaraju i sa strateškim ciljevima Pokrajinske vlade za revitalizaciju zapuštenih i posustalih, a prelepih i bogatih vojvođanskih sela", rekao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.
 
Vlasnice nekretnina na ovaj način su postale i žene, čime se podstiče ravnopravnost polova, poručuju u Pokrajinskoj vladi. 
 
Mirović je novi konkurs za ovu namenu najavio i za 2018. godinu.
  • Eto

    19.12.2017 09:03
    Kao usput
    Ko je dobio, koliko je dobio i pod kakvim uslovima?
    Da li je problem da se to javno objavi jer su to budžetske pare?
  • Dosta vise!

    19.12.2017 08:20
    Clanska karta, sigurni glasovi ukucana i sire porodice, prikupljanje sigurnih i kapilarnih glasova, "rad na terenu" i .... voila... eto bespovratnih sredstava!
  • gari

    18.12.2017 23:55
    Kao ovo će doprinositi razvoju manjih mesta, i sela u Vojvodini? Jednostavno je u gradovima koncentrisana veća količina novca, razlika je ogromna čak i kad se gleda srazmerno broju stanovnika, i kako selo da se razvija na ovaj način? To zna svako ko obavlja bilo koji usložni posao, zna se da se u manjim mestima ne može naplatiti koliko i u gradu jer ljudima imaju manje novca. Tako što će ovo neko kupiti kuću na selu da bi mogao makar gde da osnuje porodicu, putovati u ne znam koje susedno mesto na posao jer u tom selu posla nema, nadati se da mu dete upadne u studentski dom ako bude želelo da studira, i tako redom? Ne ide to tako...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.