Zrenjanin: Nova fabrika ne sme da isporučuje vodu

Ministarstvo zdravlja nije prhvatilo žalbu investitora na odluku Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo koji nije dao saglasnost za rad novog postrojenja za prečišćavanje vode u Zrenjaninu.
Zrenjanin: Nova fabrika ne sme da isporučuje vodu
Foto: Pixabay
Kako prenosi "Politika", saglasnost nije data zbog toga što, po zakonu, snabdevanje vodom za piće preko vodovodnih mreža mogu da obavljaju samo javna komunalna preduzeća.
 
Uoči početka izgradnje postrojenja, JKP "Vodovod i kanalizacija" sklopio je ugovor s italijanskom "Grupom zilio" da privatna firma gradu pruža usluge prečišćavanja vode, a kasnije se investitor prozvao konzorcijumom. Nova fabrika je počela da isporučuje čistu vodu, ali pokrajinska sanitarna inspekcija nije dala saglasnost, zbog čega je snabdevanje prekinuto.
 
Predstavnik konzorcijuma investitora Nenad Obradović tvrdi da je došlo do pogrešnog tumačenja Zakona o sanitarnom nadzoru, Zakona o ministarstvima i Zakona o komunalnim delatnostima.
 
"Ministarstvo zdravlja je proizvelo posledicu da potpuno završena, moderna fabrika sa dokazanim parametrima ne može da isporučuje čistu vodu građanima Zrenjanina i, paradoksalno, time produžava ugrožavanje zdravlja građana koji nastavljaju da koriste vodu koja nije za piće", navodi Obradović.
 
Dodaje da su se sa četiri dopisa obratili predsednici Vlade Ani Brnabić kako bi se ovaj problem rešio, ali da odgovor još uvek nije stigao. Obratili su se i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću navodeći da je "van svakog razuma da se građanima zbog birokratije onemogućava da piju čistu vodu".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".